De klus is geklaard: kampioen!

HBC G1 – WSV 30 G1: 4 – 0

Dat was de constatering aan het eind van het vorige seizoen. Vanwege verschillende redenen bleef de automatische promotie naar de 2e klasse uit. Reden voor de coach en trainer bij de groep de druk op te voeren door te melden dat alleen een nieuw kampioenschap recht zou doen aan een langer verblijf in de 3e klasse. De boodschap werd opgepakt door het team.

Met 8 overwinningen in de najaarscompetitie werd HBC in de winterstop ingedeeld bij de sterkere teams van de andere 3e klasse. We konden onze borst nat maken. In de trainingen werden de accenten op combinaties en aanvallend voetballen gelegd. Het betaalde zich uit.

In de laatste wedstrijd van dit seizoen kwam het er op aan. Alleen bij winst zou het kampioenschap een feit zijn. WSV 30 G1 ging na de aftrap direct in de aanval en HBC had het lastig. Het schot net langs de buitenkant van de paal was een serieuze waarschuwing. HBC begreep dat en nam het initiatief over. Zoals al een paar keer eerder, maakte Gert-Jan de bevrijdende eerste goal. HBC zat in de wedstrijd. De verdediging, met dit keer Martijn centraal geflankeerd door Maarten en Liban, werd door keeper Sebastiaan steeds ingeschakeld voor de opbouw van achteruit. Het resulteerde nog voor rust in een 2-0 voorsprong door Arjen.

De coach had weinig toe te voegen, zodat HBC in de 2e helft doorging waar het gebleven was, HBC sterker en WSV 30 dapper weerstand bieden. Niets was echter bestand tegen het sterke middenveld. De combinaties van Jeroen, Frank, Thomas, Gert-Jan en Davy verrieden uren trainingsinzet. De aanvallende aspiraties van Ashwin troffen helaas geen doel. Net als de pogingen van Rick (voor open doel!) en Arjen. Zenuwen? Gelukkig had Arjen nog twee keer wel de controle zodat als eindstand 4-0 genoteerd kon worden.

In de voorjaarscompetitie kon alleen Waterloo dezelfde cijfers overleggen. 9 keer winnen en 1 keer (van elkaar) verliezen. De doelpuntenproductie en het voorkomen daarvan, was bij HBC echter zoveel beter dat dat de doorslag gaf.