Zondag Heren 1: De trein dendert verder…

Terrasvogels 1 – HBC Zondag Heren 1: 0-5

Na de winterstop en een oefenwedstrijd tegen EDO Zaterdag 1 die door goed spel met 7-2 werd gewonnen, waren de verwachtingen hoog gespannen. Zou HBC het goede spel voort kunnen zetten?

Bram Verhage moest door een bedrijfsongevalletje verstek laten gaan en zijn plaats werd ingenomen door Rob Stricker. Na een paar minuten moest hij zich voor zijn tegenstander werpen om een doelpunt te voorkomen.

Hierbij raakte hij gewond aan zijn knie en de meegekomen HBC toeschouwers (meer dan van Terrasvogels) vreesden dat hij de wedstrijd niet zou kunnen voortzetten, maar gelukkig lukte dit wel. De eerste helft was het aanzien niet waard en we moesten blij zijn dat HBC toch nog met een 1-0 voorsprong mocht gaan rusten.

Neil verzond vanaf links een verre pass naar rechts op Lance die goed voorzette en Robin was attent om hem in te tikken. Menno had vlak voor de rust nog een kans om HBC op een 2-0 voorsprong te zetten door een foute uittrap van de keeper van Terrasvogels, maar helaas ging zijn schot naast.

Gelukkig werd de 2e helft beter. Na één minuut ondernam Jan een goede actie, waardoor hij Reijn een schietkans bood. Dat schot werd gekeerd, maar Robin wist in de rebound te scoren.

In de 10e minuut werd een goed genomen corner door Eric goed ingekopt door Jan. Daarna volgden vele goede acties op links via Neil en de ingevallen Bram. Een mooie contractie zorgt er voor dat Neil kan uithalen. De keeper redt, maar een alert reagerende Robin weet de los gelaten bal in het doel te schieten.

Na een schot van Eric ontstaat er een onoverzichtelijke situatie, maar kan Robin met zijn punt van de schoen zijn vierde doelpunt te maken en HBC een 5-0 overwinning te bezorgen!

Komende zondag ontvangen we thuis DSS en deze wedstrijd is van zeer groot belang in verband met de periodetitel. Heel veel succes mannen!