HBC 017-1: Periodekampioen!

FC Castricum 017-1 – HBC 017-1: 0-2 Periodekampioen!

De jongens van 017-1 met coach Erik en zijn assistent Leo hebben het toch ‘geflikt’. Vanuit een bijna kansloze positie op de ranglijst (3 na onderste – 7 wedstrijden geleden) naar positie 7 en kampioen van de 3e periode. Deze zaterdag 29 april moest er dan nog wel ‘even’ uit gewonnen worden van FC Castricum.

Een ploeg die in Heemstede thuis was verslagen, maar zelfs even bovenaan in de competitie heeft gestaan. Dus toch zeker een niet te onderschatten tegenstander en ook een periode kampioen. Daarbij komt nog dat een aantal basisspelers met vakantie waren en de invallers uit 017-2 ook niet ruim voorradig waren. Toch was dit niet echt te merken. De meesten hadden al wat vaker mee gedaan en wisten precies wat er van ze verwacht werd.

Het spel in de eerste helft golfde op en neer. HBC had het meeste balbezit, speelde iets beter dan Castricum maar HBC had moeite met het goed ontwijken van de buitenspelval. Het meest in het oog sprong de bijna rake kopbal van Tom die knap gepareerd werd door de keeper van Castricum. Ook de rushes van Thijs en het vele opkomen van Jort en Roman vielen op. Helaas voor Roman kwam hij na een kopduel verkeerd op zijn rechtervoet terecht en heeft hij waarschijnlijk een scheurtje in zijn enkelband opgelopen. Heel veel sterkte Roman bij het herstel.

Castricum kreeg overigens ook nog een grote kans in de 1e helft, maar deze werd knap gepareerd door Robbert. Meteen in het begin van de 2e helft zette onze 017-1 mannen Castricum helemaal vast. Het bleef echter oppassen voor de counters van Castricum die gevaarlijk waren. Maar op het middenveld werd de strijd in het voordeel van HBC beslist.

Halverwege de 2e helft kwam Thijs via een goede aanval door het midden oog in oog met de keeper te staan, maar deze was op tijd de goal uit om hem het scoren te beletten. Niet veel later was er weer een mooie aanval te noteren en kon Idzard wel de 0-1 aantekenen. Castricum ging hier na wat meer aandringen, maar tot grote uitgespeelde kansen leidde dit niet. En anders was er altijd nog Matthijs van de Pol (weer man van de wedstrijd!) als rots in de branding of keeper Robbert die zijn doel schoon hield.

En Matthijs eiste ook de hoofdrol op bij de beslissende 0-2. Hij onderschepte een pass van een verdediger van Castricum, liep door richting de goal van Castricum en gaf hem op tijd af aan de mee opgekomen Tom. Die met links de bal in de verre hoek tikte. Wederom een mooi doelpunt en de strijd was zo goed als gestreden.

Moe maar allemaal zeer voldaan, dat waren alle mannen aan het einde van deze enerverende wedstrijd. Speciaal nog dank aan Matthijs Volman die inviel en de hele wedstrijd vol gas gaf. Volgende week nog een wedstrijd voor de statistieken thuis tegen Zaanlandia.

Het zou mooi zijn als deze ook nog winnend afgesloten zou kunnen worden natuurlijk. Daarna de nacompetitie voor promotie. Zeg eens eerlijk, wie had dat gedacht aan het begin van dit jaar?

Pieter Tienstra