Het eerste op herhaling

Spaarnwoude – HBC: 1-1

Vandaag moest HBC binnen één week wéér aantreden tegen Spaarnwoude. Zou het eerste elftal in staat zijn om zich te revancheren? Spaarnwoude begon met een stevige wind in de rug en maakte weer gebruik van hun bekende recept, namelijk lange ballen naar voren en kijken wat het wordt. Zo gebeurde het ook in de 20e minuut. Weer zo’n lange bal op de spits die met een sliding Mats net iets te snel afwas en ook Rob wist te verschalken zodat Spaarnwoude aan een 1-0 voorsprong kwam.

Vlak hierna kreeg HBC een kans op de gelijkmaker. Nick stuurde Reijn in de diepte weg, hij passeerde met een lob de keeper, maar de inzet ging net naast.Na de rust kreeg HBC een aantal kansen op de gelijkmaker.

Eric passeert op links drie man, maar helaas schiet hij zelf in plaats van af te spelen. Een goede actie van Jesse zet Bram allen voor de keeper, maar er wordt afgefloten wegens vermeend buitenspel.

Een goede corner van Bas wordt niet afgerond, de spitsen lopen onder de bal door. Bram geeft een goede pass op Eric, maar helaas neemt hij niet goed aan en ook deze kans gaat verloren. In de 85e minuut weet HBC gelijk te maken, want uit een scrimmage weet de ingevallen Jan met een droge knal te scoren. En met deze stand kwam ook het einde van de wedstrijd.

Rob Roomeijer

PS. Ons tweede elftal heeft een belangrijke 3-0 overwinning behaald op Olympia Haarlem en is daardoor nog steeds koploper in de competitie. Het team heeft nu één punt voorsprong op Hillegom. Aanstaande zondag kan het tweede elftal thuis om 11.00 uur het kampioenschap behalen. Mannen, heel veel succes!