BSM – HBC 3 – 4

Zondag 14 mei 2017 moest de laatste wedstrijd van de competitie gespeeld worden en stond er voor beide ploegen niets meer op het spel. BSM moet nacompetitie spelen om de degradatie te ontlopen en HBC kon niets meer behalen. Dus kon er door beide ploegen vrij uit gespeeld worden.

HBC was in het begin nog niet bij de les, want in de eerste minuut liep het al tegen een achterstand aan. Maar gelukkig herstelde HBC zich hierna en kreeg enkele kansen om de achterstand ongedaan te maken. Eerlijk gezegd BSM kreeg ook enkele mogelijkheden om de voorsprong te vergroten.

In de 34 minuut zette Luuk vanaf rechts goed voor en wist Robin deze voorzet af te ronden en HBC op 1-1 te zetten. Vlak hierna kreeg Robin de kans om HBC op voorsprong te zetten maar helaas speelde hij, toen hij alleen op de keeper afging, de bal iets te ver voor zich uit en ging deze kans verloren. Toch kwam HBC voor de rust nog op een voorsprong. Bram ontving op rechts de bal, draaide naar binnen voor zijn linker voet en krulde de bal via de binnenkant van de paal in het doel.

Na de rust wist Jesse, na een goede actie, Robin te bereiken, die HBC op een 3-1 voorsprong zette. Hierna moest HBC met tien man verder gaan, want Lance kreeg een directe rode kaart na het onderuit halen van een doorgebroken spits. Toch wist BSM van dit overwicht niet direct te profiteren en wist HBC zelfs de voorsprong te vergroten.

De ingevallen Stefan stelde Robin instaat om zijn 3e doelpunt te maken en HBC op een 4-1 voorsprong te zetten. HBC heeft deze voorsprong al eerder gehad en toen ging het mis. Nu kwam het niet verder dan 4-3 en kon de competitie afgesloten worden met een overwinning.

Vandaag was het de laatste wedstrijd van Rob Miezenbeek en kreeg hij ook een publiekswissel en werd vervangen door Rob Strieker. Het was toch een memorabele dag, want na 18 jaar wist FEYENOORD de landstitel te behalen.

Ik hoop dat in het volgende seizoen anderen bereid zijn om het verslag van de wedstrijden van ons eerste elftal te maken. Geniet van de voetballoze periode en tot volgend seizoen.

Rob Roomeijer