HBC handhaaft zich in de hoofdklasse

HBC JO15-1 – SVW’27 JO15-1

De eerste zaterdag in mei was tevens de laatste wedstrijd van de competitie voor JO15-1. Tot vorige week was dit een belangrijke wedstrijd waarin HBC zijn plek in de hoofdklasse kon veilig stellen tegen mededegradatie kandidaat SVW’27. Gelukkig viel vorige week al de beslissing doordat Limmen en SVW’27 beide verloren, was HBC vandaag al veilig.

Een knappe prestatie van JO15-1, want de hoofdklasse is eigenlijk net een maatje te groot, maar met heel veel hard werken en heel veel verdedigen is het ze gelukt! Toch scoorde HBC bijna twee doelpunten per wedstrijd, maar als er gemiddeld drie tegen krijgt, strijd je uiteindelijk om de onderste plaatsen.

HBC VoetbalSVW’27 stond dan wel stijf onderaan, maar kwam vandaag toch op 0-1 voorsprong. Snel keek ik nog even op voetbal.nl of het allemaal wel echt klopte dat we veilig waren, maar gelukkig het was echt zo en ontspannen speelde HBC verder en scoorde uiteindelijk drie keer.

Daan van de Laarschot in de eerste helft nog op de bank, maakte na rust het verschil. Hij heeft veruit het grootste deel van al onze goals gemaakt. Er zijn wedstrijden dat hij het grotendeels zelf moet uitzoeken voorin, en van lange ballen een kans moest zien te maken.

Daan klaagt nooit over de aanvoer en geeft nooit op. Vandaag werd er overigens prima gespeeld. Gedurende de tweede helft probeerde het team Hugo (eindelijk…) aan een doelpunt te helpen in zijn laatste officiële wedstrijd voor HBC.

“Alles op Hugo”, riep Sam die de tweede helft grens was. Hij kwam dichtbij. Een vrije trap van Hugo knalde via de onderkant van de lat op de lijn. De andere “HFC-overloper” was trainer Thijs. Bij HFC zoeken ze voor volgend seizoen blijkbaar een specialist in degradatievoetbal.

Maar Thijs heeft het natuurlijk fantastisch gedaan en altijd voor een zeer positieve manier van coaching gezorgd in deze zware poule. De sfeer was daardoor altijd geweldig. Thijs bedankt voor een mooi seizoen en succes! Bram gaat komend jaar jammer genoeg weer terug naar zijn BSM, veel succes Bram!

JO15-1

De rest van het elftal is volgend jaar gewoon weer te bewonderen als JO17. Complimenten mannen, namens alle fans bedankt!

Gustaaf Weber