HBC JO13-2 vergeet te scoren

Op deze prachtige lentedag spelen onze jongens hun een na laatste wedstrijd van het seizoen. In theorie kunnen we nog kampioen worden. Dan moeten we de laatste twee wedstrijden winnen en moet de nummer een punten morsen. Een klein kansje, maar wie weet…

Sean speelt diep, onze linksbuiten neemt de bal mooi mee maar niemand staat vrij. Michael verovert de bal op get middenveld, passt snel door, de midvoor kaatst … de bal gaat achter.

Geel Wit breekt uit, hun linksvoor is supersnel. Max D kan haar nog net afstoppen. Wij weer, een prachtige dieptepass op Joeri, de keeper komt goed uit en tikt de bal weg. Het spel golft heen en weer. Geel Wit breekt door het midden, maar Joep is alert en loopt hun spits eruit. Even later, vrije bal voor Geel Wit. Weggekopt, de bal gaat achter, corner. Snel genomen. Hun spits komt goed vrij en tikt in bij de eerste paal. Balen, 1-0 achter!

Het kan nog alle kanten op. Beide partijen zijn aan elkaar gewaagd. Geel Wit valt weer aan, Guus werkt weg. Sam L speelt de bal op Wessel, die een goede voorzet geeft. Max vdD haalt uit. Oef! Net naast. Geel Wit weer. Een vrije trap van afstand. Sam H pakt de bal klemvast. Hij geeft een verre uittrap, Wessel sprint op de keeper af. Hij schiet met links, de keeper redt. Sam M gaat zijn duel fel aan, onderschept de bal, speelt zijn man uit, tikt door, goede voorzet, de keeper onderschept. We hebben de overhand, maar scoren lukt niet.

Na rust blijft het spel gelijkwaardig. Beide teams blijven aanvallen. Onze mid-mid speelt zijn man uit en geeft voor. Onze spits schiet, de keeper redt. We hebben overwicht maar profiteren niet van de kansen. En dan… een vrije trap van ver voor Geel Wit. Voorzet?

Nee, de bal zeilt over onze keeper zo de goal in. 2-0 achter, de wedstrijd lijkt gespeeld. We geven niet op. Een goed schot, de keep redt alweer. We vallen nog een keer aan. En nog een keer, maar de bal wil er niet in. Diep in de tweede helft maakt Geel Wit 3-0. Nu is de wedstrijd echt beslist. Het kampioenschap zit er niet meer in.

Nou ja jongens, winnen doe je met zijn allen, verliezen doe je ook met zijn allen. Volgend seizoen beter!

Ramon van den Dungen