Reguliere competitie in stijl afgesloten

HBC J017-1 – Zaanlandia J017-1: 3-1

Vandaag, zaterdag 6 mei stond de laatste gewone competitie wedstrijd voor J017-1 op het programma. Thuis tegen het sterke Zaanlandia, de nummer drie van deze competitie. Deze week was er door de jongens maar één keer getraind en één keer gezamenlijk bij Roman thuis lekker naar Ajax gekeken. Een ontspannen voorbereiding dus.

De eerste 20 minuten van de wedstrijd verliepen ook rustig, zonder gevaarlijke kansen voor beide partijen. Zaanlandia was wat scherper leek het. De wedstrijd ontbrandde pas toen een ongelukkige hoge bal bij Robbert terecht kwam. Het was geen terugspeelbal, maar Robbert interpreteerde dat waarschijnlijk wel zo. De spits van Zaanlandia belette Robbert de bal goed weg te werken en de bal verdween in de goal van HBC. Kan gebeuren, HBC was in ieder geval wakker geschud. En hoe.

Nadat Thijs 5 minuten later al de keeper van Zaanlandia had getest met een vlammend schot kon hij weer 5 minuten later de hoofdrol opeisen van deze wedstrijd. Op links net buiten het strafschopgebied speelde Rafael de bal in op Thijs. HBC VoetbalHij stond met zijn rug naar de goal toe en wist de bal halfhoog met zijn hiel achteruit te verlengen over de keeper heen in de rechterbovenhoek. Een geweldig mooi hogeschool-doelpunt.

De keeper en spelers van Zaanlandia waren verbijsterd (wij eigenlijk ook) en kwamen dit niet meer te boven. Met 1-1 werd de rust ingegaan.

In de 2e helft dicteerde HBC J017-1 als bijna vanouds het spel. Wat naast het bekoorlijke spel ook opviel, waren de goede invalbeurten van Tim en Stijn. Het lijkt wel of iedereen die invalt zich optrekt aan het hogere spel niveau van de laatste maanden van J017-1. De verdediging liet geen steken vallen, het middenveld pendelde continue tussen aanval en verdediging. En de aanval bleef de verdediging van Zaanlandia pijnigen. Halverwege de 2e helft kwam een steekpass van Thijs door op de zeer sterk spelende Jort. Die liep richting hoekvlag, daarbij zwaar gehinderd door een verdediger en keeper van Zaanlandia.

Toch wist hij de bal mooi voor te krijgen en leek het dat Rafael hem voor het intikken had. Een teruggesnelde verdediger wist de bal echt te onderscheppen. Maar kon niks anders doen dan hem snoeihard in eigen goal te schieten. 2-1! Zaanlandia probeerde hierna nog met counters wat te forceren, maar ze waren niet bij machte om Matthijs en co te verschalken.

Het overwicht van HBC werd in de laatste minuut nog even in een extra doelpunt uitgedrukt. Een mooie dieptepass van Tim net over de verdediging heen van Zaanlandia werd door Thijs (man van de wedstrijd uiteraard!) op waarde ingeschat. Hij liep met bal en al hun laatste man eruit en passeerde de keeper gedecideerd. 3-1!

Een goede generale repetitie voor de komende promotiewedstrijden was dit. Voor de geblesseerde Roman en Lasse een geruststellend teken dat hun vervangers zich bekwaam van hun taak kwijten. Maar we kunnen nog niet met het hoofd in de wolken lopen natuurlijk. De zwaarste testen komen er nog aan.

Maar zodra een tegenstander: ‘Ja hoor, ja hoor !’ hoort van Sieb zijn moeder Annemarie hoort, weten ze dat alarmfase 1 is ingegaan!

Pieter Tienstra