Springen, vallen, klemmen

SPRINGEN

VANGEN

UITROLLEN

KLEMVAST

UITKOMEN

KLEMMEN

UITSCHIETEN

SPRINTEN

Dit zijn een paar kreten die wij dit afgelopen seizoen veel hebben gebruikt en gebruikt zien worden. Elke vrijdagavond staan er weer 10-tallen keepers en 7/8 keepertrainers op het veld tussen 18:00 en 20:30 te zwoegen en te genieten. En ik moet zeggen, het was weer een heel mooi seizoen met veel teams die kampioen zijn geworden.

Het is zo gaaf om te zien wat een sprongen sommige keeper jongens en meisjes dit seizoen hebben gemaakt. Zeker in de eerste groep zie je een paar jongens en meisjes die echt bezig zijn om de basis keeper vaardigheden aan te leren en daarmee kunnen wij weer de aankomende jaren aan de slag om dit uit te breiden tot een goede klemvaste keeper.

Maar ook in de tweede groep zitten een paar echte groeidiamanten, die weer kunnen uitgroeien tot een keeper van de toekomst bij HBC en misschien wel voor HBC Zondag 1? Het is ook zo dat het niet alleen bij ons is opgevallen dat het goed gaat met onze jeugdkeepers maar ook bij andere clubs in de regio. Er zijn dit jaar een paar keepers gevraagd om naar een andere club te komen om hun selectieteams te gaan versterken, dit is natuurlijk jammer voor onze club, maar we moeten ook trots zijn omdat we weten dat we goed bezig zijn.

Wij wensen de jongens heel veel succes bij hun nieuwe club en jullie zijn natuurlijk van harte welkom om bij ons langs te komen. Persoonlijk wil ik jullie keepers bedanken voor dit seizoen en in het bijzonder de trainers die elke week weer in weer en wind voor de jeugd keepers klaar staan met heel veel enthousiasme.

Met vriendelijke groet,

Ruud Rijkenberg
Jeugdcoördinator HBC Keepers