Tribute to Ton Vinken

Voetbalvrienden,

Er zijn zoveel mensen, die geëerd moeten worden binnen onze voetbalfamilie: HBC! Mooi, dat Rene Zwaneveld geëerd is geworden voor zijn ongelooflijke vele diensten voor onze mooie club. En terecht, topper! Alleen maar hulde!!!

Nu wil ik ook zeer zeker even iemand in het zonnetje zetten, die achter de schermen ook heel veel doet. Hij is jarenlang al coach/manager/materiaalman/geestelijk leider en wat zo niet is hem vreemd. Hij heeft niks met dubbelzinnigheden, dus die zal ik ook niet maken, Papa Tony. Deze heb ik dus niet bedacht, maar vernam ik van Ed.

HBC VoetbalWeekendjes weg sla je de laatste jaren al over, omdat het misschien wel eens een tikje te veel van het goede was, maar ook daar zorgde je voor alles en iedereen. Je was bijvoorbeeld nog druk, dat er een sleutel niet was ingeleverd aan de balie in Köln. Goh, ik zie jou zelden boos, maar ja, terecht! Met zo’n zooitje ongeregeld. Gelukkig was dat uiteindelijk opgelost, dat je ‘m thuis in je jaszak vond.

Ook een tijdje eerder, ook in Duitsland, toen grote Geun ook nog coach was met jou; Statler en Waldorf. Superduo! We hadden van die huisjes op palen op de helling. pitoreske Landahl-lijke uitstraling. Jullie lagen al te pitten boven; verstandig(!) en toen kwam er een groepje terug. Deze volwassen groep had besloten, om met een geleende barbeque even, (zij hadden dan wel eens fietsen geleend, was het excuus) met een niet afkomstig van Schröder, dansje er omheen te maken, om geesten op te roepen.

Om de rook nog wat dimensie te geven, werd ook de fles Bacardi er op gegooid. Dat leverde een rook op, dat jullie er wakker van werden… Daar stonden ze dan op het balkonnetje: Statler en Waldorf, praten kon niet meer, alleen rooksignalen… En rond de barbeque dachten ze, dat het dansje gewerkt had. Zo begrijpelijk, dat je hier niet zo heel veel trek meer in hebt gehad, topper!

Maar nu de wekelijkse dingen: wat jij allemaal regelt iedere week: geweldig! Ja, ik vind het amazing, dat mensen zich zo bescheiden op kunnen stellen…het geldt voor velen binnen HBC Voetbal! Maar jij Ton: Je bent een luisterend oor en een voorbeeld voor iedereen!

Jij zal geen selfie maken; je bent al blij, dat je zonder draaischijf kan bellen. Jij bent nou echt een allesie! Begaan met iedereen; Uitvinder van: bescheidenheid siert de mens! En die, zonder blikken of blozen, behulpzaamheid van je!

Wisselspelers zat, maar jij ging met de waterzak het veld in, na een schwalbe van één der onzen, terwijl jij zelf kreupel was… Waanzinnig, je inzet voor alles. Maar je stopt dus nu als leider, maar blijft ons wel supporten.

Ik heb echt niet alles kunnen vertellen, het is een greep uit de mooie dingen, die me zo te binnen schieten. Jij bent een voorbeeld voor heel HBC Voetbal!

Sowieso, De Vinken slaan hele mooie vleugels uit over de HBC-familie! We love you!

Met voetballende groet,

Namens Zon 6,

Zand