Borreluurtje

Op vrijdagavond 9 juni is het voetbalseizoen 2016-2017 afgesloten met een drankje en een hapje voor de vrijwilligers van HBC Voetbal. Met zo’n 100 aanwezigen was de opkomst goed te noemen.

Na het openingswoord van Rob Roomeijer werd als eerste het HBC team JO19-2 gehuldigd voor het winnen van de KNVB-beker. Dit was in de HBC-geschiedenis nog niet eerder gebeurd. Een bijzondere prestatie omdat dit team vlak vóór aanvang van de competitie nog maar uit 8 á 9 man bestond. Met een mooie elftalfoto (dank aan Hans Teeven) en een fles HBC-shampoo werden de spelers en begeleiders terecht in het zonnetje gezet.

Hierna werden de awards uitgereikt. De Vrijwilligersaward was dit jaar voor Rut Assendelft voor zijn jarenlange grote inzet als “regelneef” bij de zondagselectie en het jarenlange voorzitterschap van de Stichting HBC-sportpark.

Ook was er dit jaar een Vrijwilligersaward voor Peter Giesbergen voor zijn jarenlange enthousiaste inzet als trainer van zowel jongens- als meisjesteams.

De Stimuleringsaward was dit jaar voor Chris Hogenbirk omdat hij nog (relatief) kort leider en trainer is bij HBC Voetbal, maar dit al met veel enthousiasme doet. Dit jaar zijn er ook weer twee mensen toegetreden tot het Superjeugdkader van HBC. Deze eervolle titel mag je voeren als je je minstens 10 jaar ingezet hebt voor de jeugd van HBC Voetbal. De nieuwkomers in dit selecte gezelschap zijn Menno Stiksma en Steven Tanner. Omdat zij beiden helaas niet aanwezig waren, zal de bijbehorende gegraveerde pen hen nog overhandigd worden.

Tot slot van alle huldigingen was er een speciaal applaus en een cadeaubon voor 3 HBC-ers die dit seizoen zeer veel tijd en energie (bijna dagelijks) hebben besteed aan de voetbalclub om alles in goede banen te leiden. Jan Zwarter, Leo Schoonderbeek en Erik Bol nogmaals bijzonder bedankt.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd nog wat nagepraat en gejuicht voor de doelpunten die het Nederlands elftal maakte tegen Luxemburg. Allen aanwezigen werden nogmaals bedankt voor hun inzet met daarbij de wens om het komend seizoen weer paraat te staan.

Frans Holdorp
Datum: 14-juni-2017 | Afdeling: | Team: