JO19-2 schrijft geschiedenis!

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk al weten is het dit seizoen voor JO19-2 ontzettend voor de wind gegaan. Als je in de competitie zo’n 14 wedstrijden met winst weet af te sluiten, er 4 gelijk speelt, 1 wedstrijd verliest en dan als 2e eindigt, dan kan je over een goede prestatie spreken.

Maar als je daarnaast ook nog eens alle 8 bekerwedstrijden wint, de finale haalt en dan uiteindelijk de KNVB-Beker 2016/2017 wint, dán mag je toch wel spreken van een héél goed seizoen!

Nooit eerder is het in het 115-jarig bestaan van HBC Voetbal gelukt om een KNVB-Beker naar Heemstede te brengen, maar op 20 mei 2017 is het de jongens van 19-2 uiteindelijk gelukt!

Over de finalewedstrijd tegen Volendam kan ik kort zijn: dit was zeker niet het beste voetbal dat JO19-2 liet zien en HBC kroop zelfs verschillende keren door het oog van de naald!

Na 90 minuten reguliere speeltijd was het nog altijd 0-0, dus er werd 2 x 15 minuten verlengd. In de verlenging werd het niet veel beter; sterker nog, Volendam kwam zelfs in de 24e minuut op 1-0 voorsprong! Door dit tegendoelpunt werd HBC eindelijk wakker geschud en realiseerden de jongens dat het nu, met nog slechts 6 minuten op de klok, écht erop of eronder was!

Vanaf dat moment werd er (gelukkig) beter gevoetbald en dat resulteerde dan ook 3 minuten voor tijd in de gelijkmaker (1-1)! Het bleef 1-1 en dus werd deze finalewedstrijd beslist door middel van strafschoppen! Tijdens deze penaltyserie liet “onze” keeper écht zien wat hij waard is en won HBC de serie met 4-3! En zoals een oud Cruyffiaans gezegde luidt: ‘Het gaat niet om het spel, maar om de winst’ en ‘als je één doelpunt meer scoort dan je tegenstander, heb je gewonnen’. Eindelijk konden de mannen de felbegeerde beker uit handen van de KNVB-voorzitter amateurvoetbal in ontvangst nemen en kregen de mannen ook nog een mooie herinneringsmedaille!

Een huldiging op HBC kon dus niet uitblijven: op vrijdagavond 9 juni (Vrijwilligersavond) werd het hele team, inclusief beide trainers Job en Patrick, door HBC gehuldigd voor het behalen van deze schitterende prestatie. Aan een gereserveerde tafel werd het team door voorzitter Rob Roomeijer vol lof toegesproken en ook hij was zeer content met het behalen van deze mooie prestatie!

Uit handen van de aanvoerder van JO19-2 kreeg Rob dan ook officieel de KNVB-beker overhandigd voor de club. En hoe kan je dan als team dit seizoen nóg beter afsluiten? Gewoon met een super gezellige Pizza-avond bij één van de trainers thuis, waar werd gegeten, gelachen én zelfs al plannen werden gemaakt voor volgend seizoen! Casper, Bram, Dion, Vassilio, Sven, Nino, Macksen, Edson, Adrian, Mitchell, Dwight, Tom, Tycho, Valentijn en Matthijs : Van harte gefeliciteerd met deze prestatie! En uiteraard ook Job en Patrick: Gefeliciteerd met het behaalde succes!

Mannen, ik ga jullie en jullie ouders bedanken en een fijne vakantie toewensen en ik hoop jullie allemaal gezond weer terug te zien volgend seizoen!

Een grote HBC-supporter

PS: Uit naam van het hele team inclusief trainers willen wij speciaal Jan Zwarter bedanken voor alle goede zorgen en voor de gefloten thuis-wedstrijden. ‘BEDANKT JAN!’