Jort in het zonnetje gezet door Limmen

Limmen JO17-2 – HBC JO17-1: 4-1

Gisteren kwam er een einde aan het sprookje van de JO17-1. Begin maart nog strijden om degradatie, begin juni in de nacompetitie strijden om promotie naar de Hoofdklasse. Limmen was over twee wedstrijden gewoon te sterk en bij HBC was de koek een beetje op.

HBC VoetbalVorige week onder tropische omstandigheden werd 0-2 verloren, maar het echte verhaal was dat Jort uiterst ongelukkig zijn been brak na een kwartier spelen, door een botsing met de keeper van Limmen. Na een half uur de aftocht van Jort per ambulance naar het ziekenhuis. HBC kwam daarna nooit meer in de stemming.

Deze week in de return kwam HBC goed uit de startblokken, maar liep toch tegen een doelpunt op. HBC had diverse mooie kansen. Sadio maakte nog wel gelijk en gaf HBC nieuwe hoop, maar die verdween enkele minuten later door een makkelijke penalty voor Limmen.

Aan het eind kon HBC Limmen feliciteren met een 4-1 overwinning en met het terecht bereiken van de finale van de nacompetitie. Het hoogtepunt van de middag moest toen nog komen. Op het terras voor de kantine stak Limmen Jort een hart onder de riem met een cadeautje en een klein woord van beterschap. Een uiterst sympathieke geste van Limmen.

Jort is 100% HBC, dat weet iedereen. Zo eindigde de het seizoen toch met een warm gevoel, voor Erik, de spelers en de fans. Genoeg om ons over de zomer te tillen en dan weer fris aan een nieuwe campagne te beginnen.

Voor onze mascotte Jort duurt het misschien nog iets langer, maar hij komt sowieso weer terug. Erik, nogmaals bedankt en tot volgend seizoen allemaal!

Gustaaf Weber