Nieuwe wedstrijdvormen pupillen

HBC VoetbalHet amateurvoetbal start vanaf komend seizoen met nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Kinderen van zeven tot twaalf jaar gaan wedstrijden spelen op kleinere veldjes en in kleinere teams, waardoor ze vaker aan de bal komen en meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Dit draagt bij aan het spelplezier en de ontwikkeling van ieder kind op elk niveau.

De nieuwe wedstrijdvormen worden in twee jaar, stapsgewijs ingevoerd. Vanaf het seizoen 2017/2018 spelen de pupillen van O8 en O9 in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld, partijtjes van 6 tegen 6. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd.

De kleinste voetballers in de voetbalhiërarchie – O6 en O7 – blijven in onderling verband op de vereniging kleine partijtjes spelen. De kinderen onder zes jaar 2-tegen-2 en onder zeven jaar 4-tegen-4.

Het spelen van partijtjes op kwart velden (AA, AB, BA en BB) betekent ook een andere veldindeling en -benaming, zoals bijgaande plattegrond van ons park duidelijk maakt.

Meer informatie over de nieuwe wedstrijdvormen:

HBC Voetbal