De eerste oefenwedstrijd!

Na een lange zomerstop was het vandaag eindelijk tijd voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2017/2018! Tegenstander was BVC Bloemendaal O17-1, wat één klasse hoger speelt, maar net als HBC ook nog niet op volle oorlogssterkte was.

Onder prima weersomstandigheden en met een vlak voor de wedstrijd gesproeid kunstgrasveld volgde om 11.00 het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter.

De eerste 10 minuten begonnen beide teams wat aftastend en was het spel rommelig met veel balverlies. Bloemendaal was iets comfortabeler aan de bal en kon deze ook iets makkelijker in de ploeg houden, maar het spel speelde zich vooral af rond de middenlijn. Vlak voor de eerste drinkpauze kwam Bloemendaal op een 0-1 voorsprong. Na een goede voorzet schoot een Bloemendaal speler de bal overtuigend achter keeper Jelle.

Na de drinkpauze stond het bij HBC wat beter, waardoor HBC ook meer in de wedstrijd kwam. Na goed storen veroverde Daan de bal en ging vervolgens alleen op de keeper af. Vlak voordat hij wilde schieten werd hij naar beneden getrokken en een strafschop was het gevolg. Deze werd overtuigend ingeschoten door Idzard 1-1. Tot de rust veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld en waren er ook geen noemenswaardige kansen meer voor beide teams.

Na rust had HBC de zaken beter voor elkaar, door nog compacter te spelen. Bloemendaal had wel meer balbezit, maar had moeite om tot kansen te komen. Zo speelde het spel zich net als in de 1e helft vooral rond de middenlijn af en kregen zowel HBC als Bloemendaal 1 grote kans om op voorsprong te komen.

Tien minuten voor tijd kreeg Bloemendaal een corner, waarbij de bal via een klutssituatie voor de voeten van een Bloemendaal speler kwam, die vervolgens beheerst afrondde 1-2.

HBC probeerde er nog een slotoffensief uit te gooien, maar werd niet meer gevaarlijk en door de ruimtes die achterin werden weggegeven liep Bloemendaal uit naar 1-3 voorsprong en was dit tevens de eindstand.

Een leuke en leerzame oefenwedstrijd tegen een goede tegenstander. Hard trainen deze week en dan op naar zaterdag voor de eerste bekerwedstrijd tegen VSV O17-1.

Bart Soomer