Nieuwe spelregels en velden O8 en O9: 6×6

Met ingang van het nieuwe seizoen, 2017-2018, zijn de spelregels van de pupillen JO8 en JO9 aangepast. De grootste veranderingen zijn:

  • Spelen op een veld van 42,5 x 30 meter (een kwart voetbalveld, ongeveer)
  • Spelen met 6 tegen 6 spelers
  • Spelen zonder scheidsrechter, maar met een spelbegeleider

Een duidelijke uiteenzetting van alle nieuwe spelregels staat hier.

Uitzetten veld
Dit betekent dat HBC Voetbal bij thuiswedstrijden hulp nodig heeft om het veld uit te zetten.

Wij rekenen hierbij op de ouders, die onder leiding van de coach en/of teammanager het veld uitzetten!

De ene zijlijn is de zijlijn van het normale voetbalveld. Voor de andere zijlijn wordt een lijn getrokken van de doelpaal die het dichtst bij de zijlijn ligt tot aan de middenlijn.

De achterkant van het ene doel staat op de middenlijn en dan wordt een lijn getrokken van de zijlijn tot aan de eerste doelpaal van het pupillendoel en van de tweede doelpaal van het pupillendoel tot aan de andere zijlijn.

Bij het andere doel wordt het doeltje geplaatst op doorgetrokken denkbeeldige 5 meterlijn. (Rand doelgebied). De achterlijn loopt daar gelijk aan de rand van het doelgebied tot aan de zijlijn. (Zie afbeelding hieronder met als titel 6 tegen 6)

 

HBC Voetbal

 

Meer informatie over de nieuwe velden van O8 en O9 staat hier.

De zijlijnen worden uitgezet met hoedjes, welke in de bestuurskamer zijn te verkrijgen.

Bijna altijd worden er bij HBC vier wedstrijdjes van 6 tegen 6 tegelijkertijd op hetzelfde veld gespeeld. Spreek dan ook met elkaar af, dat er lijnen uitgezet worden van de beide doelpalen van de grote doelen en ook lijnen gelijk aan de doellijn en de doelpalen van de doeltjes op de middenlijn. Dan zijn het in totaal zes lijnen die uitgezet moeten worden.

Wel moeten er acht doeltjes van 5 x 2 meter (zogenaamde pupillendoeltjes) op het veld geplaatst worden. Altijd moeten na afloop de lijnen weer worden weggehaald en de acht doeltjes moeten van het veld afgehaald worden.

Als alle ouders hierbij helpen, is het niet zoveel werk. Wij rekenen op een ieders medewerking in deze.

Namens het bestuur HBC Voetbal,

Jan Zwarter
Wedstrijdsecretaris