Overtreding spelregelbewijs

Na iedere speelronde in de nieuwe competitie, krijgt het wedstrijdsecretariaat van HBC Voetbal nog te veel meldingen dat er spelers aan wedstrijden meedoen zonder spelregelbewijs.

Hoe zit het ook al weer?
A-junioren (O17, O18, O19) en senioren die geboren zijn in 1998 of later, mogen zonder spelregelbewijs niet spelen. Uit coulanceoverwegingen gaat de KNVB niet meteen over tot het opleggen van sancties, maar na 7 keer meespelen zonder spelregelbewijs wordt aangifte gedaan bij de tuchtcommissie. Mogelijk volgt er dan een zware sanctie. Momenteel zijn er vier spelers/speelsters in overtreding. Zij moeten binnen drie weken hun spelregelbewijs halen.

De richtlijn voor de sancties is: een boete van €200 voor de vereniging en 4 wedstrijden uitsluiting voor de speler. Klik hier voor meer informatie over het spelregelbewijs.

Binnenkort ontvangen de spelers van de JO17 en MO17 kolom, met geboortejaar 2001, een mail van de wedstrijdsecretaris, dat zij hun spelregelbewijs moeten behalen.

Het is de individuele verantwoordelijkheid van iedere speler in deze kolommen om het spelregelbewijs te halen. Dat betekent ook dat opgelegde geldboetes door HBC Voetbal zonder uitzondering worden doorbelast aan de betrokken spelers. Bovendien loopt de speler het risico om al binnen de coulanceperiode van de KNVB een speelverbod te krijgen.

Kortom, zet je schouders eronder en haal dat spelregelbewijs!

Wedstrijdsecretariaat
HBC Voetbal