Wedstrijdverslag O10-1: Enthousiasme uit Almere

HBC JO10-1 – Sporting Almere JO10-1: 6-4

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen op een prachtige ochtend waar de zon de mist verdreef. Niets mooier dan te spelen op het vochtige gras van veld 4, zeker nu het er nog zo mooi bij ligt.

Allereest complimenten aan de tegenstander die keurig om 7.45uur ons sportpark binnen wandelde in Heemstede, met een grote glimlach nog wel. Ze waren vol enthousiasme om 7 uur uit Almere vertrokken. Iedereen kan twintig clubs opnoemen binnen een straal van van een half uurtje met een behoorlijke JO10, maar blijkbaar schat de KNVB onze jongens erg hoog in. Wij zelf ook natuurlijk!

Het vroege opstaan van Almere had ook zijn voordeel, want in het begin van de wedstrijd maakten ze en uitermate wakkere indruk. Ze wonnen alle duels en de kansen regen zich aan een. Toch stond het na een kwartier 2-0 door twee prachtige counters van Xander.

Het was aan de fantastische reddingen van onze keeper Jurre te danken dat Almere nog niet had gescoord. Ik noem de namen van Xander en Jurre gelijk voor het laatst, om lezers van buiten HBC niet te wijzer te maken.

Nou vooruit nog één naam dan, Sem. Na een prachtige rush, jaagde hij de bal uit een onmogelijke hoek, snoeihard diagonaal in het dak van het doel. Alles was raak vandaag, het was inmiddels 4-0. Uiteindelijk scoorden HBC er zes en vreemd genoeg Almere maar vier.

Het wordt afwachten of de mannen vandaag al het geluk van het hele seizoen hebben verbruikt, want de eindstand was totaal geen afspiegeling van de wedstrijd. De ene goal was nog mooier dan de andere, maar toch was onze keeper zonder twijfel de man van de wedstrijd.

Wat maakt het uit, we zijn weer onderweg en goed ook! Volgende week is HBC zelf de klos en vertrekken wij om 7.45 naar Amsterdam IJburg!

Gustaaf Weber