Wedstrijdverslag O17-1: Goed begin bekercompetitie, slecht begin gewone competitie

FC VVC 017-1 – HBC 017-1: 4-2

Een heerlijke seizoenstart was er dit keer voor onze mannen voor 017-1. Een zeer goede uitwedstrijd tegen hoofdklasser VSV werd winnend afgesloten. De volgende 2 thuis wedstrijden Foresters en Dem (-02) werden eigenlijk ook probleemloos gewonnen. En de uit wedstrijd tegen RDES was goed voor het doelsaldo zullen we maar zeggen. De goede ‘flow’ van het einde van vorig seizoen zat er duidelijk nog in.

Maar dan nu de eerste competitiewedstrijd uit tegen VVC. Daar in Nieuw-Vennep heeft 017-1 de laatste jaren moeite om het juiste ritme te vinden. Een uitoverwinning viel daarom de laatste 3 jaar niet te noteren. Dat het dit keer weer niet lukte was overigens ook de verdienste van FC VVC zelf. VVC is toch van een ander kaliber dan de voorgaande tegenstanders.

De eerste 20 minuten was er overigens niets aan de hand. HBC was de bovenliggende partij en er werden volop kansen gecreëerd door met name Sebas die op rechts goed doorkwam. Tim kreeg 2 echte kansen en 1 ging er goed in. Een zeer terechte voorsprong voor de jongens. Maar 5 minuten later, VVC was nog niet in de buurt van het strafschopgebied geweest, stond het al 1-1. Vanaf links braken ze door onze verdediging heen en ‘klutste’ de bal langs Jelle.

En weer niet veel later schoot hun linksbuiten vanaf ver buiten de 16 meter de bal geweldig mooi in de linkerbovenhoek. 2-1. Iedereen bij HBC van slag en VVC groeide zichtbaar in de wedstrijd. Het zelfvertrouwen ebde weg bij HBC. Sommige spelers speelden onder hun kunnen De rust kwam bijna als een verlossing.

Met wat wissels en positieomzettingen werd getracht in de 2e helft dit zelfvertrouwen weer terug te winnen. Maar VVC bleef duels winnen en bij ons begon het steeds meer een ploeterpartij te worden. Waar in de voorgaande wedstrijden de bal lekker rond ging en de vrije man, om het populair te zeggen, makkelijk gevonden werd, was het nu een grote zoektocht. VVC maakte nog twee goals.

Jelle werd de man van de wedstrijd, veel ballen werden door hem vakkundig gestopt, het had nog een heel andere eindstand kunnen worden. Thijs kon na een net niet gelukte doelpoging nog wel de 4-2 aantekenen na een mooie voorzet van Dave. Jort (nu alweer terug!) probeerde nog de aansluitingstreffer te maken. De voortreffelijke keeper van VVC voorkwam dit.

Einde wedstrijd. Voor de terug van weggeweest ‘kersverse vader’ coach Bart en assistent Marcel is er nog behoorlijk wat werk aan de winkel.

Peter Tienstra