Wedstrijdverslag O8-2: wat een dag!

HBC JO8-2 – Overbos JO8-2: 2-7

Wat een dag! Zonnetje, wekkertje om 7h. Dit keer Hoofdveld ipv hoofdpijn, veel publiek en de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Overbos thuis. What can go wrong?

Niets natuurlijk! Van de Einduitslag hadden we meer gehoopt maar Trey en Vico waren jarig en de laatste beloonde zichzelf met een fraaie goal, een lage schuiver in de hoek die de keeper deed blozen.

Vlak daarvoor had Adam de stand op al 1-0 gezet met de eerste treffer van het seizoen. Tot vlak na de rust ging het gelijk op maar de vermoeidheid en 1 verdomd leuk voetballertje van Overbos deed ons de das om. Het laatste kwart liep de stand snel op, maar wel aan de verkeerde kant van het score bord.

Wat leren we?

  1. De nieuwe regels zijn nog wat wennen en verwarrend, ook voor Jean Paul en mijzelf. We spelen 4*10min zonder scheidsrechter. Pas ingrijpen als de kinderen het zelf niet oplossen is het devies. Prima maar onze jongens moeten dus even geleerd worden “hun” uitballen en corners “zelf” op te eisen, anders gaat de tegenstander ermee heen. Gaan we aan werken toch, Jean Paul?
  2. Van doorgaan wordt je moe. Maar van moe zijn wordt je conditioneel beter. Blijven trainen dus!
  3. We moeten werken aan het maken goals. Gijs, Mick, Adam, Lars waren allemaal dichtbij het maken van een goal, maar vergaten de trekker over te halen, veel vriendelijker is het om te schrijven : vergaten het net te doen bollen maar dit is nu net wel precies waar het om gaat!

Ons team bestaat uit allemaal schatjes die best in het veld wat meer schoffies mogen worden. Haha. Gaan we niet te actief aan werken hoor! Maar wel aan het willen scoren en het vermogen om te scoren. Hebben we het hele seizoen nog voor!

Tot volgende week…

Arjen Lindeman