Wedstrijdverslag O9-1: 50 minuten rijden verderop

SRC JO9-1 – HBC JO9-1: 9-4

Deze ochtend moesten we een eindje uit de buurt. Om 10:15 uur tegen SRC in Schagen. Een ritje van ongeveer 50 minuten. Gelukkig waren zij zo goed geweest om de wedstrijd naar een later tijdstip te verplaatsen. Dat maakte dat we een uurtje langer konden blijven liggen. Top geregeld van de tegenstander!????????

In de eerste helft waren de boys niet vooruit te branden. Het vlammetje stond uit. De afspraken die we met elkaar hadden gemaakt in de kleedkamer, hadden onze jongens waarschijnlijk ergens in hun bovenkamer weer weggestopt. De 7 doelpunten vlogen om de oren in de eerste helft. Nee, we stonden niet lekker te voetballen. De koppen gingen weer hangen. De boys waren vastberaden om op te geven.

En daar komt mijn taak als coach om ze de peptalk te geven die ze nodig hebben met plan van aanpak om hun motor weer aan te zetten en op volle toeren te laten draaien! Daar gingen ze de tweede helft in. Binnen 2 minuten hing de bal in het netje van de tegenstander. Eindelijk kwamen de blije gezichten tevoorschijn en gingen we aan het werk, verdedigen en aanvallen.

Maar ook SRC bleef aanvallen, waarbij onze doelman prima de ballen heeft tegengehouden. Na een paar minuten kegelde een speler van SRC er toch nog één in. Wat een streep! Die was voor onze Pavlo niet te houden. Maar wij lieten het er niet bij zitten en vochten onze weg terug naar het meisje die het goaltje van SRC moest bewaken. Wat ze overigens erg goed deed.

En zie hoe het harde werken wordt  beloond. Met genoeg kansen en in de laatste 10 minuten heeft het zelfs 3 mooie treffers opgeleverd. Dan mag de uitslag wel 8-4 zijn voor SRC. Maar wij van HBC hebben de tweede helft gewonnen met 4-1! Doelpunten scoren. Dat is belangrijk voor de mannen van deze leeftijd. Je ziet gelijk dat het vertrouwen geeft. Met opgegeven hoofd lopen we het veld af. We moeten het ook gewoon DOEN en 100% geven gelijk vanaf het begin van de wedstrijd.

Volgende week op bezoek bij Castricum.

Margreet Pulatu