Wedstrijdverslag Zaterdag Heren G1: De spits

Zaterdag Heren G1 – Hellas Sport G1: 3-0

Overal in den lande zijn de voetbalcompetities weer begonnen. De KNVB heeft de zomer gebruikt om na te denken over de indeling en zo is HBC G1 nu gepromoveerd naar de 2e klasse. Samen met een aantal oude bekenden overigens. Dat bleek al direct bij de eerste wedstrijd, want HBC G1 mocht de spits afbijten tegen Hellas Sport G1.

Weliswaar hebben 3 spelers het voetbal vaarwel gezegd (ja, nieuwe spelers zijn welkom), maar de basis is gelukkig hetzelfde gebleven. Zo kon HBC op de vertrouwde wijze blijven spelen. Vanuit een gesloten verdediging de aanval zoeken. Op het mooie, en heerlijk zonnige complex in Heemstede, begon HBC dan ook voortvarend. Er ontspon zich een boeiende strijd, waarbij HBC de bovenhand voerde. De verdedigers, MAARTEN, DENZEL, MARTIJN en LIBAN hadden alles onder controle. Steeds weer werden de middenvelders, JEROEN, DAVY, THOMAS en GERT-JAN aan het werk gezet. De vaste spits van HBC, ARJEN, stond op zijn vertrouwde penaltystip te loeren op zijn kans. Nog voor de rust was het raak. 1-0.

De spanning die de wat mindere ervaring met onze tegenstander meebracht was dus door de nieuwe coach George op een goede manier omgezet naar de broodnodige wedstrijdspanning. Ook in de 2e helft had HBC het beste van het spel. Geconcentreerd werd de wedstrijd uitgespeeld. Keeper SEBASTIAAN kwam geen moment echt in gevaar. Ook al omdat Hellas Sport meer en meer tegen zichzelf begon te spelen en te praten.

De onhebbelijkheden werden gelukkig nooit op de spits gedreven. Intussen wist ARJEN zijn hattrick weer te maken. Verder waren er nog goede pogingen van vooral MARTIJN en THOMAS, maar die hadden niet het gewenste resultaat. Als eindstand kon daarom 3-0 genoteerd worden.

Een goed begin is het halve werk. En als HBC zo als team blijft spelen, dan wordt het weer een mooi seizoen!

Leo Holdorp