Wedstrijdverslag Zondag Heren 1: De competitie is begonnen!

DIO 1 – HBC Zondag Heren 1: 1-5

Na een goede voorbereiding is eindelijk de competitie voor ons begonnen. Meteen de lastige uitwedstrijd tegen DIO. Na een goede start van ongeveer een kwartier en een kans om 0-1 te maken nam DIO het initiatief over en kreeg HBC het even moeilijk en DIO de kans om een voorsprong te nemen.

Gelukkig gebeurde dit niet en kwam HBC weer wat beter in zijn spel.Dit leidde tot een kans, want Cas verzond een lange bal op Eric die hem goed aannam en vervolgens krulde hij hem net naast.

Vlak daarna was het wel raak. Cas schoot naar Lance, die een goede voorzet afleverde en via de keeper belandde de bal bij Luke die deze kans goed afmaakte. Binnen 10 minuten kwam HBC op een 3-0 voorsprong. Eerst speelde Menno Eric aan die goed voorzette en Bas kopte keurig in.

Daarna Luke samen met Alaa. Zijn inzet kwam in de rebound terecht bij Bas die goed inschoot. Het was jammer dat Alaa in de laatste minuut
een rode kaart kreeg.

In de tweede helft ging DIO fel van start en kreeg een dot van een kans om 1-3 te maken. Gelukkig ging de inzet hoog over. Toch kwam DIO op 1-3 omdat Bart een strafschop veroorzaakte en deze benut werd. Gelukkig wist Bart zelf ook te scoren via de binnenkant van de paal naeen goede actie van Menno en bracht dat weer wat rust bij HBC.

HBC kwam zelfs nog op 5-1 omdat de keeper van DIO de bal niet klemvast had na een goede vrije trap van Bas en Luke er als de kippen bij was om deze kans af te ronden.

Mannen, volgende week heel veel succes thuis in de derby tegen RCH.

Rob Roomeijer