Wedstrijdverslag 017-1: Getergd HBC pakt eerste 3 punten

FC Aalsmeer 017-1 – HBC J017-1: 1-3

De mannen van ons 017-1 team waren deze regenachtige zaterdag inderdaad getergd. Na de kansloze midweekse wedstrijd tegen Koninklijke HFC viel er wat recht te zetten. Andere mindset, meer geloof in eigen kunnen en betere ondersteuning van elkaar. Dat was wat er nodig was en waar deze wedstrijd goed voor was. Aalsmeer was natuurlijk van een ander kaliber, maar gevaar voor onderschatting lag op de loer.

Vanaf de eerste minuut werd de tegenstander onder druk gezet. Het spel speelde zich op ongeveer drie kwart van het veld af. Lasse kon weer spelen en deed dat de hele wedstrijd goed. De jongelingen Jari en Sebas konden wegens blessures niet spelen. Na ongeveer een kwartier voetballen werd de bal over de breedte van het veld van links naar rechts verplaatst door Idzard.

Deze werd keurig opgepikt door Lucas die met een mooie pass Thijs aanspeelde. Die ging er vandoor, passeerde zijn tegenstanders en gaf een goede voorzet bij de 1e paal en Sadio tikte de bal langs de keeper 0-1. Niet veel later hetzelfde scenario en nu mocht Idzard de bal er in tikken. 0-2.

Aalsmeer had hier tot dan toe nog niets tegenover gesteld. Tot het moment dat er plotseling een bal door de linies heen vloog bij HBC. De spits van Aalsmeer ging er als een haas vandoor en verschalkte Jelle, 1-2. Er hing een buitenspelluchtje aan deze goal maar het maakte HBC wel alerter op dit soort ballen op het verregende veld. Vijf minuten later bracht Jort de score naar een beter aanzien.

Via een corner van Idzard was hij er als de kippen bij om de 1-3 erin te schieten. Tevens de ruststand.

De tweede helft kunnen we als volgt samenvatten: veel kansen gecreëerd, voetballend de goede oplossingen gevonden maar verzuimen om dit in doelpunten om te zetten. Op het mooie doelpunt van Tim na dat wegens onverklaarbare redenen als buitenspel werd afgekeurd. Maar goed niet getreurd, de eerste overwinning was al een feit na de 1e helft. Ook leuk was dat de beste mannen dit keer Sieb en Lucas tezamen waren.

Verdedigend scherp, de aanval zoekend als het kon, en nooit hun man uit het oog verliezend. Jelle was er op de juiste momenten dat Aalsmeer toch nog schoten op zijn doel konden afleveren. Ook het goede sleurwerk van Roman en de perfecte invalbeurt van Stijn verdienen een pluim. De goede stemming zat er na afloop denk ik ook wel in bij Bart en Marcel, ondanks de niet aflatende gestaag vallende regen. HBC staat nu op de 8ste plaats (gedeeld 5de) op de ranglijst. Dit komt met name door het matige doelsaldo.

Op naar de volgende thuiswedstrijd tegen UNO.

Peter Tienstra