Wedstrijdverslag JO10-1: 4-1 voorsprong niet genoeg

HBC JO10-1 – Alliance ’22 JO10-1: 4-7

Alliance ’22 hadden we al getroffen voor de beker op de eerste ochtend van het HBC Jeugdweekend. Toen nog half compleet en met een halve nacht slapen in de benen, wonnen we met 3-2. Dat was toen een enigszins geflatteerde overwinning, want Alliance was toen zeker onze gelijke.

Dus we zouden gewaarschuwd moeten zijn zaterdag, toen Alliance weer op het menu stond, nu voor de competitie. HBC stond na enig spelen voor met 4-1 en wist die voorsprong in de resterende tijd knap om te zetten in een 4-7 verlies.

Voor het grootste deel was dat de verdienste van Alliance, dat geweldig terug knokte , ondanks de score. Ze voetbalde erg goed en maakte een aantal prachtige doelpunten. Zeker hun aanval combineerde er lustig op los.

HBC had zelf ook een aandeel in de terugval. Het voetbal en vuur doofde langzaam met elk nieuw tegendoelpunt van Alliance. HBC speelde nogal onsamenhangend, met veel gepingel en uiteindelijk zelfs met wat onderling gemopper.

De trainers zitten allebei in het eerste en ook nog op het CIOS, dus die hebben daar vast wat mooie trainingsvormen voor de komende weken.

Lekker er tegenaan deze week en dan zaterdag vroeg naar Amsterdam waar WV-HEDW op ons wacht om 9.00 uur.

Gustaaf Weber