Wedstrijdverslag JO17-1: Op stoom raken

Alliance ’22 JO17-1 – HBC JO17-1: 0-4

De herfstvakantie was zo goed als ten einde deze zaterdag 28 oktober. Alle jongens van HBC 017-1 waren weer present. Vorige week was de bekerwedstrijd tegen de Kon. HFC nog gespeeld met een reeks invallers uit 015-1.

Weliswaar was de wedstrijd met 0-2 verloren maar het goede en geconcentreerde spel bood perspectief voor deze op voorhand moeilijke wedstrijd. Hoe anders bleek de praktijk weer te zijn.

Het eerste kwartier was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Alliance. De wind speelde hier een sterke rol in maar ook het gedegen spel van HBC en het ietwat magere verweer van Alliance. Tot doelkansen leidde dit niet voor de Heemstedenaren. Het leek wel of onze aanvallers een beetje schrokken van de geboden ruimte in het strafschopgebied van Alliance.

Net op het moment dat de Haarlemmers probeerden vaker de middellijn over te steken ging het fout voor hen en goed voor ons. Matthijs trok mee naar voren en kon tussen wat gekluts in de 16 meter van Alliance een gaatje vinden. Hij schoot de bal onhoudbaar voor hun keeper in de verre hoek, 0-1! Een terechte bekroning van zijn goede spel.

Alliance kwam niet veel verder dan wat zielloze acties richting Jelle die daar niet wakker van lag. Zo’n 10 minuten later speelde Idzard zichzelf goed vrij tussen een mêlee van spelers in het strafschopgebied van Alliance en maakte het ook gedecideerd af, 0-2! Tevens de ruststand.

De verwachte stormloop van Alliance kwam meteen na de rust. De HBC verdediging en Jelle moesten even door de zure appel heen bijten maar doorstonden het goed. Jelle kon de ‘0’ vast houden. Langzaam maar zeker kwam er weer lijn in ons spel en pakte HBC de draad weer op om de wedstrijd in het slot te gooien. Tussendoor viel nog op dat een aantal spelers van Alliance het op Sebas gemunt hadden. Een grove overtreding op hem werd eindelijk ook bestraft met een gele kaart, maar Sebas moest wel geblesseerd het veld verlaten.

De frustratie droop eraf bij sommige spelers van Alliance. Het zette overigens wel kwaad bloed bij onze mannen. Een goed genomen hoekschop van Roman stelde Jort in staat om een mooie goal te maken. In één keer hoog in de kruising getikt, 0-3! Niet veel later volgde een vloeiende aanval via Jari en Tim. Tim speelde perfect in de diepte Thijs aan die op volle snelheid de keeper omspeelde en afrondde, 0-4!

Een terechte eindstand was zo bereikt. Wat nog het vermelden waard is: Matthijs neutraliseerde volkomen de spelverdeler van Alliance en haalde zodoende de angel uit hun spel. Daarmee was hij wederom de man van de wedstrijd. Opvallend vond ik nog deze wedstrijd dat Sieb het verrassend goed deed als middenvelder.

Volgende week thuis tegen Roda ’23. Hopelijk wederom op volle sterkte. Succes mannen!

Peter Tienstra

 

HBC Voetbal