Wedstrijdverslag JO17-1: Redelijke wedstrijd, goed eindresultaat

JO17-1 – UNO JO17-1: 4-0

Wat een vreemde wedstrijd was dit weer zeg. Op deze zaterdag maakte de buitentemperatuur ook al een vreemde sprong naar boven. De HBC-mannen moesten zich hier niets van aantrekken en de toeschouwers een mooi pot voetbal voorschotelen. Of dit is gelukt mag iedereen voor zichzelf uitmaken.

Feit is dat de uitslag in ieder geval recht gaf aan de veldverhouding. De 1e helft kenmerkte zich door een lenteachtig tempo en een handjevol doelkansen. UNO verweerde zich kranig, wachtte af wat ging komen en hadden een keeper in uitstekende vorm.

HBC was niet bij machte om een grote bres te slaan in hun defensie. Sterker nog, het afgekeurde doelpunt van UNO had zo maar kunnen betekenen dat 0-1 de ruststand was geweest. Al met al zag ik een matig HBC en met weemoed dacht ik terug aan de 1e helft van vorige week.

Hoe anders was de 2e helft. Waarschijnlijk heeft Bart in de rust even de puntjes op de i gezet. Dit moest allemaal beter in de 2e helft. En het kon ook allemaal beter. Dat waren de jongens aan hun stand verplicht. De duimschroeven werden UNO aangedraaid.

Na 10 minuten spelen gaf Idzard het goede voorbeeld. Na een mooie solo door het strafschopgebied wist hij de keeper van UNO te verschalken. De terechte 1-0 voorsprong kwam op het scoreboard te staan. Niet veel later wist de alerte Tim, na goed doorzetten van Sebas op rechts de bal net op tijd in het doel te tikken, 2-0.

Weer een minuut of 5 later zette Dave zijn goede spel om in een doelpunt, 3-0. Rots in de branding Matthijs soleerde van achteruit nog het strafschopgebied van UNO binnen. Zijn schot ging net over. Tussendoor onderscheidde Jelle zich nog even met goede onderscheppingen bij doelpogingen van UNO. Tim knalde nog een fantastische vrije schop tegen de onderkant van de lat en Jort zette tot slot nog even de 4-0 op het scoreboard.

Kortom, qua scoringsdrift was er in deze tweede helft geen vuiltje aan de lucht voor onze HBC-jongens. Goed om te zien dat wanneer sommige bepalende spelers niet in vorm zijn anderen weer opstaan. Dat is wat mij betreft op dit moment de kracht van HBC 017-1. Verrassend goed waren deze keer Dave en Idzard. Maar beste man van de wedstrijd was Tim.

Volgende week wacht de zware bekerwedstrijd tegen 2e divisionist Koninklijke HFC. Hopelijk kunnen de jongens laten zien dat ze een goede 1e klasse ploeg zijn. Dat zou een mooie afsluiting zijn van de goede reeks bekerwedstrijden. Het weekend daarop wacht de uitwedstrijd tegen het sterke Alliance. Een krachtmeting waar we met z’n allen naar uitkijken!

Peter Tienstra