Wedstrijdverslag O14-2: Echt teamwerk

DIOS JO14-2 – HBC JO14-2: 0-5

Een regenachtige zaterdag in Nieuw-Vennep. We spelen de tweede wedstrijd van het seizoen. De eerste wedstrijd is met 9-1 gewonnen, kijken of het vandaag wat spannender wordt.

DIOS valt aan, Martijn laat zich niet wegzetten. Sam L gooit in, Tijmen passt door, de eerste aanval. Weggewerkt. Sam M is lekker fel en verovert de bal op het middenveld. Quint passt met een mooi boogje naar Chahid. Die sprint de back eruit en gaat alleen op de goal af. Gaat ie schieten? Nee, hij geeft voor. Fluit buitenspel, balen!

DIOS countert, Sean onderschept. We komen er net niet door. DIOS weer, corner. Naast gekopt. Wessel sprint langs de zijlijn, geeft diep op Owen. Die rent naar de goal en haalt verwoestend uit. 1-0!

DIOS geeft een lange bal, die stuit raar in de zestien. Hun spits rent erop af, maar Sam H komt snel uit zijn goal en klemt de bal vast. We hebben nu duidelijk overwicht en spelen de bal lekker rond. Een aanval langs de vleugels, weggewerkt. Justin haalt uit, laag en hard. Oef, net naast!  We blijven druk zetten, de bal rolt de zestien in. Owen is weer alert en trefzeker, 2-0!

DIOS countert, hun spits sprint onze back eruit. Onze keeper komt weer goed uit en blokt het schot. Wij vallen weer aan, we snijden door de linies, maar de bal gaat telkens net naast. DIOS krijgt weer wat zelfvertrouwen, ze blijven counteren. Sam K loopt zijn man eruit. Een diepe bal op Max, die speelt twee man uit maar er staat niemand vrij om voor te geven.

Na rust blijven wij het spel maken. Onze links-mid passt naar de vleugelspeler. Die schiet mooi in de verre hoek. 3-0! Toch niet. Buitenspel? Nou ja. We gaan door. Tijmen maakt een mooie rush over de as van het veld. Een goed schot, maar de keeper redt.

Maar dan, Wessel heeft de bal. Hij sprint drie man eruit, zet de keeper op het verkeerde been en schuift de bal zo de goal in. Zo nu is het wel 3-0!

Wat spelen de jongens goed over, het is echt een team. De intensieve training van Erwin en Marcel begint zijn vruchten af te werpen. We maken ze nu helemaal gek. Max jaagt de bal af, een medespeler geeft hoog voor, Tijmen kopt hem in 4-0. DIOS zakt nu ver terug op de eigen helft. We blijven lekker combineren. Een mooie bal, onze spits loopt vrij de zestien in. Aangetikt, geen penalty gegeven. Weer een aanval, tik tak mooi driehoekje, net naast. Justin breekt door het middenveld, schiet in de verre hoek, 5-0.

De scheidsrechter kijkt op zijn horloge. Het is mooi geweest, denkt hij en blaast op zijn fluit.

Goed gespeeld jongens, ga zo door!

Ramon van den Dungen