Wedstrijdverslag O17-1: Gedeelde smart is halve smart

HBC JO17-1 – Hoofddorp JO17-2: 1-1

Het zat van twee kanten niet mee deze zaterdag, deze laatste dag van september. Maar aan de andere kant misschien ook weer wel. Optisch gezien had Hoofddorp het beste van het spel met de meeste kansen. HBC had echter de twee grootste kansen die er op een raadselachtige manier niet in gingen.

Lasse kon helaas niet meespelen door een hamstringblessure. De wedstrijd begon eigenlijk zoals HBC vorige week was opgehouden. Met weinig overleg tussen de verschillende linies en onnodig balverlies. Hoofddorp voetbalde zoals het een talenten-team betaamd. Technisch en tactisch goed verzorgd voetbal. In de omschakeling razendsnel weer in het strafschopgebied van HBC.

Enig minpuntje voor hen was het gepraat en gezeur van sommige spelers. Maar dat was aan de scheidsrechter om op te lossen. En onze mannen, wat konden die er tegenover stellen? In de 1e helft niet zoveel.

Sommige spelers spelen nog steeds onder hun kunnen en lijken niet de juiste concentratie op te kunnen brengen die dit soort wedstrijden met zich meebrengt. Jelle gelukkig wel en dat was af en toe ook weer broodnodig. Onze vleugelaanvallers hielpen af en toe met meeverdedigen, maar kwamen dan aanvallend net even tekort.

De plotselinge 1-0 voor ons, gescoord door Jort een kwartier voor tijd kwam dan ook voor iedereen als een grote verrassing. De bijna door Tim gemaakte 2-0 zou dan ook wel erg geflatteerd geweest zijn en geen recht aan het spelbeeld gegeven hebben.

In de 2e helft werd er wel geconcentreerder gespeeld door de HBC mannen. Het leek meer een wedstrijd van 2 aan elkaar gewaagde teams. Nog steeds liep het bij Hoofddorp wel allemaal soepeler en moest onze verdedigingslinie alle zeilen bijzetten. Hoofddorp scoorde dan ook de terechte gelijkmaker halverwege de 2e helft.

Vlak voor het einde van de wedstrijd, echt in de laatste minuut, brak Thijs nog door hun verdediging heen, bediende op zijn beurt de mee opgekomen Jort. Met een geplaatst schot passeerde Jort de keeper van Hoofddorp. Sadio had de bal voor het intikken, maar kwam net een centimeter tekort.

Het was zeker geen goede wedstrijd van onze kant, maar er zijn wel weer lichtpuntjes. Met Lasse er weer bij en de juiste mentaliteit denk ik dat we de spelvreugde en het goede spel vanzelf weer terugkeren.

Peter Tienstra