Wedstrijdverslag Zaterdag Heren G1: De koppositie…

ZCFC G1 – HBC Zaterdag Heren G1: 0-16

ARJEN SCHRIEMER heeft zich voor het eerst dit seizoen aan kop gemeld van de topscorerslijst. Met zijn doelpunten van vandaag erbij staat de teller op 13! De spits, die ook nog assists geeft, is daarmee uitgegroeid tot de belangrijkste aanvaller van HBC G1. Het meegereisde publiek uit Heemstede, vindt het prachtig en juicht hem toe. Zijn persoonlijke ambities liggen hoog, maar die hangt hij nog even niet aan de grote klok.

Van grote waarde dus voor het team, maar hij is gelukkig niet de enige met kwaliteiten. Keeper SEBASTIAAN bijvoorbeeld laat wekelijks zien welke kwaliteiten hij heeft. Goed op de lijn, goede reflexen en voor de duvel niet bang. Althans volgens zijn trainer, want in de wedstrijden krijgt hij niet altijd de kans om het te tonen.

Tussen die twee lopen dan de spelers met de elkaar aanvullende kwaliteiten. Robuuste verdedigers met mooie en strakke passes in de benen en uitstekende timing om op het juiste moment in te stappen. Ze spelen met zoveel bravoure. Een lust om te zien. Ook het middenveld met de vaste spelers voelde vertrouwd aan voor het elftal. Met name GERT-JAN had een belangrijke rol en met 3 doelpunten ook een behoorlijk aandeel in de overwinning. DAVY, THOMAS en JEROEN (met de openingsgoal) maakten de 16 vol.

Door het stoppen van 3 spelers heeft coach GEORGE wel wat moeten sleutelen aan het team. Inmiddels is wel duidelijk dat het vasthouden aan zekerheden voor iedereen het beste is en dat resulteert in de beste prestatie tot nu toe in dit seizoen. Van het kampioenschap van vorig jaar rest nog slechts de herinnering.

Maar hoorde ik nou dat dat weer kan? Gewoon omdat de kwaliteit er is?

Leo Holdorp