Wedstrijdverslag Zaterdag Heren G1: Het team

Overbos G1 – HBC Heren Zaterdag G1: 1-4

Een probleem waar het G-voetbal mee te maken heeft is de aanwas en daarmee de continuïteit. Waar het valide voetbal altijd voldoende aanmeldingen krijgt om in alle leeftijdsgroepen teams te kunnen formeren heeft het G-voetbal die luxe niet. Slechts mondjesmaat meldt zich iemand aan. En dat wreekt zich op sommige momenten.

Na 3 afmeldingen heeft HBC Voetbal net genoeg senioren voor een team, maar geen opvulling vanuit de jeugd. Onze tegenstander van vandaag, Overbos, zit in de situatie dat ze en te weinig jeugd en te weinig senioren hebben. Zij hebben nu de keuze gemaakt om te gaan spelen in de senioren competitie met een 4-tal junioren. Een heel jong team dus. Dan weet je dat je het moeilijk gaat krijgen.

HBC heeft wel een ervaren team. Maar ook daar is het niet altijd even makkelijk. Soms denk je dat je een team hebt, maar wordt het teambelang uit het oog verloren. Vervelend, en iedereen heeft daar last van. Voordat het dan echt op de spits wordt gedreven komt gelukkig het besef dat “individu” en “team” slecht verenigbare grootheden zijn en kunnen we toch weer als team verder.

De wedstrijd werd op een zakelijke manier afgewerkt. 0-2 met de rust, door doelpunten van ARJEN en MARTIJN, en een paar prachtige reddingen van SEBASTIAAN. Even bijkomen in de lekker droge kleedkamer en weer door. Ook nu weer 2 doelpunten, van THOMAS en DAVY. Een rommelige situatie voor het HBC doel, waar zo een beetje alle verdedigers bij betrokken waren, leidde tot de eerste tegengoal van dit seizoen.

Goed, posititief is dat HBC als de ranglijst aanvoert en dat het team weer compleet is.

Leo Holdorp