Wedstrijdverslag Zaterdag Heren G1: Kansen…

Bloemendaal G1 – HBC Zaterdag Heren G1: 1-4

“Coach, ik ben ziek, dus ik weet niet of het vandaag lukt om te spelen”. “Coach, mijn busje is te laat, dus ik weet niet of ik op tijd ben”. De kans dat je dit soort berichten als coach van een G-team vlak voor vertrek krijgt, is reëel. Gelukkig blijkt later in de kleedkamer de selectie compleet. De kansen stijgen daardoor, want Bloemendaal is een niet te onderschatten tegenstander.

In de eerste helft heeft HBC het ook moeilijk. Met name het kleine veld is lastig. Voor je het weet is de bal aan de andere kant van het veld. Gaande  de wedstrijd lukt het echter steeds beter kansen te creëren. Het afmaken schiet er alleen nog bij in. De spits, nog wat ziekjes, de keeper, in goede doen, het al genoemde kleine veld, het draagt er allemaal toe bij dat het bij kansen blijft.

In de rust voert de coach een nadrukkelijk aanvallende omzetting door. Met vier aanvallers moet de druk op Bloemendaal vergroot worden. Het lukt! De eerste de beste kans voor ARJEN is direct raak. Een opluchting voor iedereen. HBC blijft rustig spelen en net als in de eerste helft, blijven de kansen komen. Nu weet HBC er beter raad mee en ARJEN maakt zijn tweede.

Uit een zeldzaam foutje van MAARTEN ontstaat een kans voor Bloemendaal en die benutten ze. Bloemendaal gooit fanatiek nog wat meer in de strijd, maar het verdedigingsblok van HBC geeft geen krimp. JEROEN, nu op zijn favoriete linkerkant, maakt aan alle onzekerheid een eind met de derde goal. Dat DAVY, met een curieus doelpunt, de eindstand op 1-4 bepaalt is heerlijk en goed voor de statistiek.

Bij het verlaten van het veld zegt een speler van Bloemendaal al hardop dat HBC kampioen wordt. Enigszins voorbarig, maar zo spelend is die kans er zeker.

Leo Holdorp