Wedstrijdverslag Zondag Heren 1: derby-time!

HBC Zondag Heren 1 – RCH 1: 2-0

Voordat de derby tegen RCH plaatsvond, hebben we op het  hoofdveld kunnen genieten van 2 voorwedstrijden van onze Mini’s tegen die van RCH. Bedankt voor de goede organisatie en de bereidheid van de ouders om te helpen bij het plaatsen van de doeltjes, het uitzetten van de veldjes en het fluiten.

Daarna mochten de spelertjes de spelers van HBC en RCH begeleiden naar het hoofdveld. Over de wedstrijd kan ik kort zijn. HBC speelde in de eerste helft een zeer goede wedstrijd en gunde RCH geen enkele kans. Helaas wist HBC het overwicht niet uit te drukken in een voorsprong, terwijl iedereen langs de lijn en de goed gevulde tribune het er over eens was dat HBC zeker met 2-0 had voor moeten staan. HBC was zeker door het goede middenveld heer en meester.

Na de rust kreeg HBC te maken met tegenwind en werd het overwicht wat minder. Al moet gezegd worden dat RCH pas in de 53 minuut zijn eerste kans te scheppen. Gelukkig wist HBC via een corner de score te openen. Bas zette goed voor en via een kopbal van de mee naar voren gekomen Steve kwam de bal bij bij Luke die via een omhaal wist te scoren en HBC op een verdiende voorsprong wist te zetten.

Ook voor het doel van HBC speelde zich nog hachelijke situaties af, maar wist Bram toch nog zijn doel schoon te houden. Gelukkig wist Eric na een goede vrije trap van Bas in de rebound de 2-o op het scorebord te zetten.

Daarna kreeg HBC de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar helaas lukte dat niet. Al met al een goede wedstrijd en dat biedt perspectief  voor de rest van de competitie. De vele toeschouwers langs de lijn en op de goed gevulde tribune hebben genoten van een lekkere wedstrijd en het feest daarna in het clubhuis was ook zeer geslaagd.

Succes de volgende wedstrijd en ik ben ervan overtuigd dat met deze selectie goede resultaten kunnen worden behaald.

Rob Roomeijer