Wedstrijdverslag Zondag Heren 1: geen punten morsen…

HBC Zondag Heren 1 – Onze Gezellen 1: 2-0
In de voorgaande competities heeft HBC  terwijl het beter speelde toch onnodig punten gemorst tegen OG. Zou dat vanmiddag weer gebeuren? OG was – zo bleek uit de eerste helft – vooral naar HBC gekomen om de nul vast te houden en slaagde daar met enorm veel inzet in.
HBC wist in de eerste helft zegge en schrijven één grote kans te scheppen om een voorsprong te nemen. In de 37e minuut speelde Eric op rechts zijn tegenstander uit en gaf een goede voorzet op Menno die midden voor het goal stond. Helaas kopte hij naast.
We hoopten dat de tweede helft beter zou worden, maar mochten blij zijn dat onze keeper Bram een goed genomen vrije trap uit de benedenhoek wist te tikken. Toch kreeg HBC steeds meer greep op OG en dit leidde in de 65e minuut tot de 1-0 voorsprong. Uit een goed genomen corner van Bruce (ingevallen voor de geblesseerde Bas), wist onze laatste man Steve te scoren.
Vlak hierna een actie van Bart op Bruce. Hij schiet goed in en ondanks dat de bal van richting wordt veranderd weet de keeper de bal te houden. Luke krijgt dan de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Na een lange bal van Steve weet hij de buitenspelval te omzeilen en gaat hij alleen op de keeper af. Helaas lukt het hem niet om te scoren.
Even later doet hij dit wel na een goede vrije trap van Menno. Jesse (ingevallen voor Robin) weet in de laatste minuut nog bijna te scoren, maar de goede keeper van OG verhindert dit.
Voor de wedstrijd werden Neil en Bart gehuldigd voor het bereiken van hun 100e wedstrijd in HBC Zondag Heren 1. Volgende week is het team vrij en daarna volgt een uitwedstrijd tegen DSS.
Rob Roomeijer