Wedstrijdverslag Zondag Heren 1: lekker ritme

Waterloo 1 – HBC Zondag Heren 1: 0-4

Na de goede wedstrijd tegen RCH waren de verwachtingen hoog gespannen. Vanaf het begin liet HBC zien waar het voor gekomen was.

Via beide vleugels werden de verdedigers van Waterloo voorbij gelopen  en was het de vraag wanneer het eerste doelpunt gemaakt zou worden.

We moesten echter wachten tot de 20e minuut nadat eerder na een
goed genomen corner de bal van de doellijn werd gekopt. Bas wist
Jesse na een mooie actie te bereiken die de bal beheerst in de verre hoek wist te schieten.

Vlak hierna laat Niel langs de lijn iedereen zijn hielen zien en geeft een goede voorzet af die helaas door Robin niet wordt benut.Vanuit de verdediging wordt een lange bal verzonden op Luke die zijn verdediger uitspeelt en vervolgens in de korte hoek schiet. Zijn inzet wordt ten koste van een corner gered door de keeper.

Uit deze corner weet laatste man Steve te scoren en de verdiende 2-0 voorsprong op het scorebord te zetten. Het wachten was op de 3-0.

Luke ging voor de zoveelste keer zijn tegenstander voorbij, speelde af op Bart die een mooie scoringskans kreeg. Helaas speelt hij af naar Jesse die naast schiet.

Een prima genomen vrijetrap van Bas wordt met kunst en vliegwerk uit de bovenhoek getikt en zo blijft het tot de rust slechts 2-0.

In de tweede helft wordt voor de tweede keer een corner van Bas van de doellijn gekopt. Toch wordt het 3-0 als Jesse zijn verdediger te vlug af is en onreglementair onderuit wordt gehaald.

Jesse eist zelf de strafschop op en benut hem. Luke passeert op snelheid de linksback, geeft goed voor en Robin maakt beheerst af.

Het is aan de keeper van Waterloo te danken dat de score niet verder is opgelopen, want HBC kreeg nog enkele kansen.

We hebben weer genoten van een leuke partij. Veel succes volgende week thuis tegen Onze Gezellen.

Rob Roomeijer