Zondag Vrouwen 1: statusupdate

Terwijl het seizoen alweer even op gang is, geef ik een statusupdate over Zondag Vrouwen 1, ofwel HBC Dames 1. Vorig jaar bezat onze club nog twee teams, maar doordat er een aantal dames hadden besloten om niet door te (kunnen) gaan met dit fantastische spel, hebben wij onze krachten gebundeld en zijn we 1 team geworden. Grappig om te vermelden is dat ondergetekende nu met een aantal meiden samen speel en train die ik zo’n 11 jaar geleden heb getraind en gecoacht.

Het begin van het seizoen hebben we met elkaar besproken hoe wij dit jaar voor ons zien. Onder leiding van Peter en Jeffrey gaan we knallen! We begonnen met de bekerwedstrijden. Een zware pil bleek in het begin, maar er was duidelijk te zien dat we zeker meer konden bereiken met elkaar. We hebben elke wedstrijd gestreden.

Toen begon de competitie. Sommige teams kennen wij nog uit eerdere jaren, maar er zitten ook nieuwe clubs bij. De eerste twee wedstrijden werden glansrijk gewonnen en we lieten goed voetbal zien. De derde wedstrijd werd helaas verloren. Niet doordat wij slecht speelden, nee… we hadden verloren van de arbitrage.

Vol goede moed gingen we er zondag 29 oktober 2017 tegenaan. We kwamen al vroeg achter, maar wisten de achterstand gelukkig snel, met een prachtige vrije trap, tot een gelijke hoogte te brengen. HBC VoetbalHelaas zakten we steeds meer terug, zodat de 1-2  en de 1-3 werden binnen getikt. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft begon heel sterk. Al na 30 minuten scoorden we de 2-3 en we leken weer vooruit te voetballen. Zelf heb ik niet heel veel meer van de wedstrijd kunnen zien, want de oppaskindjes hadden het koud en wilden naar huis. De eindstand is uiteindelijk 3-5 geworden.

Komende weken gaan we weer hard werken om de punten, die wij met de afgelopen wedstrijden hebben verloren, weer terug te winnen.

Gina Beliën
 

—> Teampagina Zondag Vrouwen 1