Wedstrijdverslag JO14-2: Teamwork!

Alliance ’22 JO14-2 – HBC JO14-2: 4-1

Wat was dat schrikken, toen onze trainer uitviel! En wat mooi, alle reacties van het team en het hartverwarmende filmpje. Vandaag is Mars er gelukkig weer bij en kan hij genieten van het teamspel.

Wel tegen een sterker team dan afgelopen weken, want Alliance heeft net als wij alles nog gewonnen. De wedstrijd begint aan beide kanten lekker fel!

Quint wint op scherpte een duel van zijn boomlange tegenstander. Wessel geeft mooi voor, hun keeper komt snel en goed uit. Alliance is aan de bal, hun spits is gevaarlijk in de zestien. Nu is het de beurt aan onze keeper. Zonder aarzeling duikt Sam H naar de bal, en pakt hem klemvast.

Maar Alliance blijft druk zetten, via een snelle een-twee krijgt hun spits weer de bal in kansrijke positie. Sam K is net op tijd en tikt de bal buiten. Even later is het wel raakt, de spits van Alliance schiet hem in een keer in de verre hoek! De vingertoppen van onze keeper kunnen er net niet bij. 1-0 achter.

Wij blijven proberen maar Alliance speelt sterk. Onze schoten worden geblokt en vervolgens countert Alliance snel. Ze versieren een corner, kopbal, onze keep redt weer, rebound, oef Quint haalt de bal van de lijn! Justin stoomt op langs de zijlijn, een mooie voorzet, weer weggewerkt.

Chahid speelt zijn man uit, tikt breed, Een goed schot, weer gepakt door de keep! We blijven proberen, Max heeft de bal en wordt, vlak voor hij kan schieten, neergehaald. Een vrije trap, muurtje, de bal krult er mooi overheen. Maar het net wordt weer niet geraakt. Martijn is onze rots in de branding achterin, maar hij kan het niet alleen. Vlak voor rust maakt Alliance 2-0.

We beginnen met frisse moed aan de tweede helft, we spelen goed over en het kan nog alle kanten op. Maar een kleine onoplettendheid speelt een ons parten, 3-0.

Mooi om te zien, we laten de koppies niet hangen. Juist nu de wedstrijd gespeeld lijkt, krijgt ons spel weer meer pit. Sean lost een gevaarlijk schot op goal. Een volgende aanval gaat over drie schijven. Corner, snoeiharde kopbal van Sam M, keep redt weer! Maar dan, het harde werken wordt beloond. Wessel lanceert Owen, die blijft koelbloedig en scoort, 3-1.

Zit er nog meer in? We blijven als een echt team spelen en zoeken de ruimte. We creëren mooie kansen, maar het geluk valt de andere kant op, 4-1. Vlak daarna fluit de scheids af.

Niet gewonnen maar goed gespeeld jongens. En vooral, positief gebleven!

Ramon van den Dungen