Wedstrijdverslag JO17-1: Afgetroefd op effectiviteit

HBC JO17-1 – Hillegom JO17-1: 1-2

Een spannende confrontatie was het zeker, zoals ik vorige week al voorspelde. Ook dat er een andere ‘mindset’ nodig was dan de wedstrijd tegen Roda’23. Helaas bleek het vizier van Hillegom net iets scherper te staan dan dat van onze jongens. Tachtig minuten lang de beter voetballende partij zijn en aan het einde met lege handen staan. Dat hoort dus ook bij sport.

In de eerste helft vergat HBC zichzelf genoeg te belonen. Slechts één mooie aanval werd omgezet in een doelpunt. Via Sieb, Thijs, Sadio en uiteindelijk een mooi schot van Jort stond er na ongeveer een kwartier spelen de terechte 1-0 op het scoreboard. Diverse aanvallen van onze kant misten wat voetbalintelligentie of doortastendheid.

Had het bij de rust 5-2 gestaan, dan was dat een terechte stand geweest. Hillegom kwam wel een paar keer gevaarlijk dicht bij Jelle in de buurt. Die kon zijn doel echter netjes schoon houden. Het waren wel waarschuwingen aan het adres van onze verdediging.

HBC Voetbal

In de 2e helft legde HBC nog meer de wil op aan Hillegom. Het resulteerde niet in een grotere voorsprong. De tegenstander bleef loeren op foutjes of onachtzaamheid bij de Heemstedenaren. Wat dat betreft waren ze dodelijk effectief. Hillegom kon met kunst en vliegwerk een 1-2 voorsprong wel vasthouden. Het geluk zat duidelijk aan hun kant.

Lucas was dit keer de man van de wedstrijd. Honderd procent gefocust en overal inzetbaar. Maar ja, de eerste 2 posities op de ranglijst raken steeds verder uit beeld. En onze derde plaats is wankel. Vele ploegen hijgen in de nek. Een aantal met een 1 of 2 wedstrijden minder gespeeld.

Vergeet deze uitslag, denk aan het goede spel wat we gezien hebben. Niet teveel blijven hangen in het gevoel van een onterechte nederlaag te hebben geleden. Dan gaat het zeker goedkomen.

Peter Tienstra