Wedstrijdverslag JO17-1: Goed voor het doelsaldo

HBC J017-1 – Roda ’23 J017-2: 9-0

Je mag gerust spreken van een ouderwetse inmaakpartij op deze zaterdag 4 november. Op voorhand was Roda’23 gezien de positie op de ranglijst niet een heel moeilijke tegenstander voor onze 017-1 heren.

Met name in de 2e helft ging het hek van de dam en werd er 7 keer gescoord. De wedstrijd begon met wat aftasten en kijken waar de zwakke plekken lagen van Roda’23. Een ploeg met louter 1e jaars 017 voetballers.

Een mooie voorzet van Roman werd door Sadio ingetikt. En niet veel later een voorzet van Sieb deze werd wederom door Sadio mooi ingekopt. De ruststand was daarmee 2-0. Tussendoor werd een handvol kansen gemist.

De tweede helft werd meer gas gegeven door HBC. Het derde doelpunt viel uit een mooie pass van Lasse op Thijs. Die weer een goede voorzet op Tim gaf die het beheerst afmaakte. De toon was gezet. De lekker op dreef zijnde Tim scoorde hierna nog 4 keer. Idzard scoorde nog een keer na goed doorzetten en Sieb maakte het mooiste doelpunt. Een schot van grote afstand over de keeper heen deed de handen van de toeschouwers klappen.

Jelle had weinig tot niets te doen gehad de gehele wedstrijd. Kortom, een niets aan de hand wedstrijd. Eigenlijk niet zo’n beste generale voor de clash volgende week tegen Hillegom.

De koploper van deze competitie. Zij hebben alle wedstrijden gewonnen, veel scorend zowel uit als thuis. Schijnbaar met het grootste gemak.

Er zal van onze jongens dan een heel andere ‘mindset’ gevraagd worden dan voor deze wedstrijd. Het wordt een interessante en spannende confrontatie. Ik zou zeggen: komt allen kijken om als een 12de man achter onze jongens en coaches Bart en Marcel te staan. Ze zullen het zeker nodig hebben.

Peter Tienstra