Wedstrijdverslag JO17-1: Niet al te best, jongens

HBC JO17-1 – Geel Wit JO17-1 : 4-0

Een 4-0 overwinning, wat een vreemde kop zou iedere buitenstaander denken. Maar tegen de laagvlieger Geel Wit zou een winst met dubbele cijfers op het scoreboard horen te staan. Laten we het houden op een bijna totale off-day voor veel spelers.

Niet scherp, er te gemakkelijk over denken allemaal. Dat straalde het team uit op deze gure, koude zaterdagmiddag. Het doelsaldo zou wel even flink opgekrikt worden. Niet dus.

HBC VoetbalGunstige uitzonderingen waren er dit keer gelukkig ook. Sebas tekende met een goed geplaatst schot in de 1e helft de 1-0 voorsprong aan. En speelde gewoon een goede wedstrijd. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd de voorsprong uitgebouwd aan de hand van Thijs. De twee assists die Sadio goed afmaakte en de eigenhandig gescoorde 4-0 gaf de einduitslag nog een enigszins dragelijk aanzien.

Vele voorzetten van links en rechts werden helaas op alle mogelijke manieren verprutst. Sommige spelers bleven maar lopen met de bal alsof ze nog bij de pupillen speelden.

Laat ik het zo zeggen: de bal het werk laten doen, normaal één van de sterke punten van dit team, was een onmogelijke opgave vandaag. Keeper Jelle was trouwens goed bij de les en dat was af en toe met name in de tweede helft ook nog nodig.

Eigenlijk snel vergeten deze wedstrijd. Maar ook weer niet helemaal. De training- en coaching staf zal hier wel lering uit trekken. Tijdens de volgende uitwedstrijd tegen het sterk opkomende Overbos gaan we hopelijk weer het ‘oude’ HBC JO17-1 zien.

Peter Tienstra