Wedstrijdverslag JO17-1: Wispelturig HBC pakt weer volle winst

Legmeervogels JO17-1 – HBC JO17-1: 1-2

Om de derde plaats veiliger te stellen moesten onze JO17-1 mannen vandaag wel winnen van JO17 top uit Uithoorn. Op voorhand niet een hele makkelijke klus.

De vreemde nederlaag van vorige week zat misschien nog in de hoofden van sommige spelers. De eerste 5 minuten van de wedstrijd bleek hier niets van. Het doel van Legmeervogels werd bestormd door onze aanval. Met een bal op de paal van Tim als hoogtepunt.

Toen de storm een beetje geluwd was gebeurde er precies dat waar iedereen bang voor was. Wat knullig verdedigen, geen scherpte, zorgde voor een goed doelpunt van de vogels. 1-0 dus. Wat een domper. En HBC compleet van slag. Daar moest alles en iedereen even van bijkomen. Bovendien begonnen de Legmeervogels lekker te draaien.

Gelukkig werden uiteindelijk de ruggen weer gerecht aan Heemsteedse kant. De bal ging minder stroef rond en de keeper van de Vogels kreeg het weer drukker. Na een aanval aan de linkerkant kwam de bal op rechts bij Thijs na zo’n kwartier spelen. Hij schoot de bal goed geplaatst diagonaal in de lange hoek langs de keeper. Een terechte 1-1 stand was bereikt.

De druk werd verder opgebouwd en weer zo’n 10 minuten later resulteerde dat in een 1-2 voorsprong. Een mooie combinatie tussen Sieb en Sadio werd door Sadio met een goed schot in de korte hoek afgesloten. Dit was ook direct de ruststand.

We gingen er eigenlijk in de 2e helft vanuit dat de voorsprong wel vergroot zou gaan worden. Er werden legio kansen geschapen maar de afronding liet te wensen over.

De Legmeervogels deden niet veel meer dan verdedigen met af en toe een hoge bal naar voren. Roman, Jort en Sebas kwamen in de 2e helft het team versterken, maar konden ondanks de goede invalbeurten ook niet voor een grotere uitslag zorgen.

De keeper van Legmeervogels was een flinke sta in de weg. Zodoende bleef het bij 1-2. Volgende week tegen Geel Wit 017-1. We hebben het gezien aan de eerste 10 minuten van deze wedstrijd. Scherpte in alle geledingen van het team is vanaf de eerste minuut geboden.

Peter Tienstra