Wedstrijdverslag JO8-2 werkt aan basisstijl

Zandvoort JO8-1 – HBCJO8-2: veel – 0

Een gemiddelde kalkoen haalt de kerst niet, maar ondergemiddelde coaches zeker niet? ☺ Leggen Jean Paul en ik dan zelf onze functie neer? Nee, natuurlijk niet, want ondanks dat we niet winnen zit de sfeer er bij de boys en bij ons toch erg goed in.

Wat gaan we doen naast de sfeer hoog houden? We gaan werken aan 2 belangrijke basisprincipes van een speelstijl die goed werkt bij een team dat in zwaar weer verkeert : catenaccio. We gaan uit van:

  • positie nemen en houden
  • als je geen goal tegen krijgt, speel je minimaal gelijk

Voor diegenen die alvast willen voorwerken (volledig facultatief ☺) zie https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Catenaccio Hahahaha.

Terug naar de wedstrijd… We zullen niet vermelden dat Mick lexie en Ralf ruim driekwartier voor de afgesproken verzameltijd er al waren, want dan denkt mama op haar weekend weg dat het thuis niet onder controle is, want dat is ’t wel aldus Mick.

We begonnen met een warming up om van te smullen. Lekker afwerken en dat ging per minuut beter. Ondermeer Trey en Lars ontpopten zich tot fabrikanten van harde canonskogels waar doelman Jean Paul liever maar van afbleef.

We startten de wedstrijd enthousiast en lang niet beroerd. Helaas scoorde Zandvoort een paar keer vlug achtereen waardoor de aansluiting na het eerste kwart (kwart? Ja kwart, blijft vreemd?) al ver uit het vizier was.

Positief nieuws het vermelden waard is dat commando Gijs zich ijzersterk in de wedstrijd vrat en als eerste snapte dat positie nemen en houden best wel houvast biedt. Gijs groeide en groeide en tenslotte groeide hij uit tot man of the match. Een voorbeeld dat we gaan uitwerken met elkaar.

Het laatste kwart liep Zandvoort verder uit, omdat bij ons de pijp leeg was. Niet helemaal leeg, want emmers plezier en moed zitten er nog in

Volgende week weer! We kijken er naar uit! Fijn weekend allemaal.

Arjen Lindeman