Wedstrijdverslag Zaterdag Heren G1: de vorderingen

Hellas Sport G1 – HBC Zaterdag Heren G1: 2-6

Het is alweer de 6e speeldag. En de resultaten zijn goed. Om niet te zeggen uitstekend. Na 5 rondes de volle winst en een stevig doelsaldo. Maar weinige kunnen zulke cijfers overleggen. Het is toe te schrijven aan de vorderingen van het hele team.

Een goede keeper onderscheidt zich door de hele wedstrijd niet veel meer te verwerken dan wat terugspeelballen, maar er te staan op de enkele momenten dat het nodig is. Ga maar na: Twee katachtige reddingen op een doelpoging die van richting veranderd werd en een penalty stoppen!

De laatste lijn verstaat de kunst rustig te blijven in alle situaties. De linker- en rechterkant bieden zich steevast aan voor de opbouw. Samen met de centrale man smoren ze elke aanval in de kiem. Vooral de timing bij het onderscheppen van de tegenstoten is perfect.

De schakelaars tussen de aanval en de verdediging zijn enorm gegroeid. De coach kan kiezen uit vijf man voor 3 plekken. Het maakt niet uit wie waar staat want in kwaliteit ontlopen ze elkaar niet. Het meest opvallend is dat ze niet meer blind naar voren gaan, maar steeds opnieuw de combinatie zoeken. Wel doelgericht. 2 goals maakten ze in deze wedstrijd. Klasse.

HBC speelt met een vaste spits. De tegenstander weet dat inmiddels en zet er vaak een extra man op. Desondanks is hij zo balvast en heeft hij maar zo weinig ruimte nodig dat hij altijd wel een keer weet te ontsnappen. Met de vier in deze wedstrijd heeft hij zijn totaal op ongekende hoogte gebracht.

Het is een genot voor het publiek dit team te zien spelen. Coaches en trainers staan te glimmen als ze de vorderingen van het team zien.

Leo Holdorp