Wedstrijdverslag Zaterdag Heren G1: Een deukje…

HBC Zaterdag Heren G1 – Overbos G1: 0-0

Als je de koploper bent dan zijn alle tegenstanders er extra op gebrand je punten af te pakken. Onvermijdelijk gaat dat ook een keer gebeuren. Voor HBC was Overbos het struikelblok. Met een nieuwe speler, JOHAN, erbij waren de verwachtingen hoog. Te hoog?

Overbos trapt af en zoekt direct de aanval. HBC wordt daardoor gedwongen op de eigen helft te spelen, maar geeft geen krimp en vecht zich in de wedstrijd. De strijd verplaatst zich naar het middenveld. Beide teams zoeken daar waar mogelijk de aanval dus het spel golft op en neer.

Overbos heeft een stevige centrale verdediger die het de spits van HBC, vrijwel, onmogelijk maakt zijn specialiteit te tonen. Slechts eenmaal is ARJEN dicht bij een doelpunt. Met een ultieme sliding weet een speler van Overbos de bal net voor de doellijn te stoppen.

De teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Ook in de tweede helft is het weer een spannende strijd. Intussen heeft JOHAN zijn debuut gemaakt bij HBC. In de verdediging speelt hij alsof hij nooit anders gedaan heeft. De tijd begint te dringen, maar de doelpunten blijven uit. De uitstekende keepers van beide teams staan het niet toe.

Een gelijkspel betekent slechts een deukje in de glanzende reeks. Volgende week tegen HFC maar weer herstellen.

Leo Holdorp