Wedstrijdverslag Zaterdag Heren G1: Resultaten uit het verleden…

Koninklijke HFC G1 – HBC Zaterdag Heren G1: 2-2

Al sinds jaar en dag komen Koninklijke HFC G1 en HBC Zaterdag Heren G1 elkaar tegen. Is het niet in de competitie, dan is het wel in een toernooi. Zo langzamerhand beginnen we elkaar goed te kennen en de plaagstootjes voorafgaand aan de wedstrijd zijn er van beide kanten. Wel is het zo dat HBC meestal aan het langste eind trekt. Het vertrouwen in weer een goede uitslag is dan ook groot.

Na een min of meer gezamenlijke warming-up laat de scheidsrechter de ploegen van start gaan. HBC moet even het ritme zoeken, maar daarna begint het dan ook wel weer te lopen. Ook HFC kent en vreest, de HBC spits en heeft het strijdplan op hem afgestemd. Toch weet hij tot vreugde van de Heemstedenaren de score open te breken, 0-1.

Meer en meer weet HFC echter door te dringen tot de laatste linie van HBC. Een ongelukkig moment van de laatste man betekent de gelijkmaker. HFC zet door en neemt zelfs een voorsprong van 2-1. Hoewel er nog wel kansen waren op een grotere voorsprong blijft het daar gelukkig bij.

In de rust nog even de puntjes op de “i” zetten en de teams gaan er weer voor. HBC nog feller strijdend voor de volle winst heeft ook het betere van het spel. De druk neemt toe en HFC krijgt het moeilijk. Zo moeilijk dat er een hulpkeeper aan te pas moest komen om de bal uit het doel te houden. De toegekende penalty wordt jammerlijk door HBC gemist.

Onverminderd gaat de strijd door. Vooral DAVY dartelt als een jong veulen door de wei. Hidde heeft de grootste moeite hem van het scoren af te houden, maar slaagt daar toch wel in. Uiteindelijk tekent THOMAS, met een mooi indraaiend schot, voor de gelijkmaker.

Een terechte uitslag na weer een heerlijke wedstrijd tegen de Koninklijke. De coach van HFC constateert tevreden dat het verschil steeds kleiner wordt. De toekomst zal het uitwijzen.

Leo Holdorp