Wedstrijdverslag Zondag Heren 1: de huldiging en een overwinning

HBC Zondag Heren 1 – Terrasvogels 1: 4-1

Voor de wedstrijd werd Ad de Zwart gehuldigd vanwege zijn jarenlange verdienste binnen het begeleidingsteam van HBC 1. Het was ook voor het bestuur een complete verrassing hoeveel belangstelling er voor de huldiging was vanuit de media. Op een gegeven moment zaten er zes fotografen en vier verslaggevers in de bestuurskamer om Ad te ondervragen en te fotograferen.

HBC Voetbal
Grote belangstelling van pers en publiek voor de huldiging van Ad de Zwart

Ook was het indrukwekkend om te zien hoeveel oud eerste elftalspelers aanwezig waren om deze huldiging mee te maken. Ook zaten er veel supporters op de tribune.

Nu over – de voor HBC – belangrijke wedstrijd tegen Terrasvogels. Na de vorige week verloren wedstrijd tegen DSS was het belangrijk dat HBC de goede draad weer op zou pakken.

In de eerste helft was daar weinig van te merken, want na een korte onderbreking wegens onweer wist Terrasvogels via een vrije trap – waarbij de spits voor onze verdedigers kwam – zelfs een voorsprong te nemen.

Gelukkig kwam HBC voor rust nog op 1-1 via een goal van Robin, maar het vertoonde spel was zeker niet hoogdravend.

Na de rust hebben de HBC supporters kunnen genieten van een zeer goede 2e helft en was het ook niet zo vreemd dat HBC een voorsprong nam. Via een goed opgezette aanval die via Jesse en Robin liep wist de ingevallen Jan beheerst te scoren. Daarna was het allen maar HBC wat de klok sloeg en was het ook niet vreemd dat HBC verder weg liep van Terrasvogels.

Jan en Luke wisten de 3-1 en 4-1 op het scorebord te zetten, maar het hadden er nog meer kunnen zijn. Ook een onterechte afgekeurde goal was er een van.

Na afloop was er met de aanwezige oud 1e elftalspelers en de oud trainer Jos Tromp een leuk feestje voor AD. Mijn dank gaat uit naar Rut die het grootste gedeelte van de huldiging op zich heeft genomen.

Heren, volgende week wacht de altijd moeilijke wedstrijd uit bij DSK. Veel succes!

Rob Roomeijer