Wedstrijdverslag Zondag Heren 1: Monsterscore!

DSK 1 – Zondag Heren 1: 0-11

Onder slechte omstandigheden moest HBC vanmiddag aantreden tegen de thuis altijd lastige tegenstander. Vanaf het begin liet HBC zien dat het hier was gekomen om de overwinning binnen te halen.

In de 7e minuut werd Bart in stelling gebracht door Lance, maar helaas ging zijn inzet naast. Vlak daarna wist ook Luke het net niet te vinden en hetzelfde overkwam Lance toen hij na een mooie passeerbeweging van Eric de kans kreeg om de score te openen. Het wachten was op het eerste doelpunt voor HBC, want DSK kwam er door het goede spel van HBC niet aan te pas.

Robin werd aangespeeld door Menno en hij wist niet allen zijn verdediger te passeren, maar ook de keeper en daarmee nam HBC een verdiende voorsprong. Vanuit de achterhoede verzond Cas een lange bal die door Bart prima werd ingekopt. Voor rust kwam HBC ook nog aan een 3-0 voorsprong, want een goed genomen vrije trap van Menno werd door niemand anders aangeraakt en verdween in het doel.

HBC heeft bij DSK al eerder bij rust een 3-0 voorsprong gehad en verloor destijds uiteindelijk met 6-3. Zou dit weer gebeuren? Gelukkig niet, want HBC legde ook na de thee zijn wil op aan DSK.

Een voorzet van Jesse werd door Robin goed afgemaakt en zo nam HBC een 4-0 voorsprong. Daarna gebeurde het omgekeerde: Jesse wist te scoren na een pass van Robin.

Cas liep van achteren uit door de verdediging en nadat zijn inzet 3 maal door de keeper werd gestopt, was het bij de 4e poging toch raak (6-0). Mats komt vervolgens na een mooi hakje van Robin in het strafschopgebied en wordt onderuitgehaald. Strafschop. Mats mag hem zelf nemen en weet zo zijn eerste goal te maken in het eerste elftal van HBC.

Robin zorgt voor de 8-0 door een voorzet van Eric goed af te ronden. Een combinatie van Mats en Eric wordt door Jan koel afgerond. Steve zendt een lange bal op Reijn die goed voorzet en Robin scoort vervolgens zijn vierde doelpunt en de dubbele cijfers zijn bereikt.

Het bleef hier niet bij, want ook Jesse weet uit een voorzet van Reijn in de laatste minuut nog te scoren. HBC Zondag Heren 1 behaalt een monsterscore.

Ik kan me niet herinneren dat het eerste elftal van onze club eerder zo’n grote overwinning heeft behaald. Mannen, we hebben genoten!

Rob Roomeijer