Wedstrijdverslag Zondag Heren 1: Turkey shoot!

HBC Zondag Heren 1 – BSM Heren 1: 8-0

Vandaag moest aangetreden worden tegen BSM, de buren uit Bennebroek, die onderaan staan in de competitie. Zou het net als vorige week zo’n grote uitslag kunnen worden?

Vanaf het begin was het al duidelijk dat HBC weinig moeite zou hebben met BSM. Vanaf het begin was het wachten op de eerste goal van het keurcorps van Peter van der Waart.

Die eerste goal viel in de 10e minuut na een zeer goede aanval die verliep via Mats, Jesse en Luke die uiteindelijk Jan in staat stelde om zijn en HBC’s eerste doelpunt te maken.

Cas verzendt een lange bal op Luke die de keeper iets te ver voor zijn goal ziet staan en met een prachtige boogbal weet hij te scoren. Bram ziet Luke vrij staan en met een verre uittrap weet hij die ook te bereiken. Luke gaat het stafschopgebied in en wordt onderuitgehaald. Helaas legt de scheidsrechter de bal niet op de stip, maar op de rand van het strafschopgebied.

Jan neemt de vrije trap en weet zijn tweede doelpunt te scoren en HBC op een comfortabele 3-0 voorsprong te zetten. Voor de rust krijgt HBC nog kansen om de voorsprong te vergroten, maar helaas lukt dit niet.

In de rust wordt door de trainer gezegd dat tegen deze ploeg nog zeker een aantal keren gescoord moet worden voor het positieve doelsaldo.

Dit gebeurt gelukkig ook, want na de rust wordt nog 5 maal gescoord. Eerst scoort Eric na aangeven van Jesse. Daarna zorgt Menno ervoor dat Eric Jesse alleen voor de keeper kan zetten en zijn kopbal gaat via de doelman in het doel. HBC staat op een 5-0 voorsprong.

Jesse speelt zich op links weer eens voor de zoveelste keer vrij op links en zet goed voor op Jan die zijn 3e doelpunt weet te maken. Op rechts weet Eric op de achterlijn een duel te winnen met zijn verdediger en gaat het strafschopgebied binnen en haalt vervolgens hard uit: 7-0.

Maar HBC wil meer… Eric stelt de ingevallen Bram Schoof in staat om zijn doelpunt mee te pikken Zullen de dubbele cijfers weer bereikt kunnen worden? Alleen een bal op de binnenkant van de paal leverde nog een kans op, maar het blijft bij 8-0.

Volgende week MMO uit. Een voor ons totaal onbekende vereniging. Veel succes mannen!

Rob Roomeijer