JO13-2 sluit lekker af voor de winterstop

HBC JO13-2 – Overbos JO13-3: 3-2

Na een mooie reeks van overwinningen stond de inhaalwedstrijd tegen Overbos op het programma. Een middenmoter die wel een paar verrassend goede uitslagen had staan. Wij stonden precies met 11 man. JayLynn en Menno waren ziek, Jayden was afgemeld. Hierdoor moesten we toch wat wijzigen in de opstelling.

In het begin bleek snel waarom Overbos sterk voor de dag kan komen. Hun middenveld was behoorlijk sterk en dat werd nog eens gesteund door een 4-4-2 opstelling waardoor wij daar een mannetje te kort hadden. We kwamen nog wel snel voor door een mooie goal van Diego, maar het duurde niet lang voordat Overbos de 1-1 en de 1-2 maakte.

Na een paar keer sleutelen aan de opstelling kregen we de wedstrijd steeds meer onder controle. Diego maakte een mooie goal maar op aangeven van de “scherp” vlaggende grensrechter werd deze wegens buitenspel afgekeurd. We kregen steeds meer kansen en uiteindelijk viel de 2-2 niet uit een kans, maar uit een klutssituatie die Kenzo er heel bekeken infrommelde.

In de rust hebben we even orde op zaken gesteld. Dat is heel leuk bij JO13-2, wat we bespreken in de rust wordt in de tweede helft altijd goed uitgevoerd. Daar kun je als coach dus iets mee.

Na rust kwam Overbos er in het begin even helemaal niet aan te pas, heel kort kwamen ze wat meer over de middellijn, maar in de tweede helft konden zij eigenlijk alleen maar counteren. Het werd een wedstrijd waar wat meer strijd in kwam en het werd echt een heel leuk potje met veel duels op het drukke middenveld. We kregen nog behoorlijk wat mooi uitgespeelde kansen maar de goal viel niet. Een paar keer speelden we het helaas ook niet goed uit. In plaats van uit te lopen, bleef het nu spannend.

Onze verdediging moest enorm goed opletten op de snelle counters en Rolf, Kenzo en Dante deden dat dan ook met Tijs als attent keepende sluitpost (puik werk). De spitsen hadden het lastig, Olivier met een razendsnelle grote verdediger, Jelle met permanente bewaking van 2 man en daar maakten ze een foutje mee, want de man die bij Diego stond kreeg geen rugdekking. Die kwam daarom regelmatig los. De middenvelders Govanni Ryuta Daniël en Senna staken heel veel energie in de wedstrijd en dat was de basis voor de overwinning. Vlak voor tijd maakte Diego de bevrijdende 3-2.

En zo sloten we de eerste seizoenshelft heerlijk af op een keurige tweede plaats. Schoten is kampioen geworden en die hebben wij met 3-0 volledig van de mat gespeeld. Als toch die eerste wedstrijd van het seizoen niet 3 spelers eerst een wedstrijd met een ander team hadden gespeeld, had het er misschien anders uitgezien. Maar ja, als, als…

Allemaal een prettige kerst gewenst. Volgend jaar dan maar kampioen.

David van der Geest