Wedstrijdverslag JO14-2: Teamwork!

Hillegom JO14-2 – HBC JO14-2: 1-3

Drie vlokken sneeuw en heel Nederland ligt plat. Gelukkig is het zaterdag weer gewoon oud Hollands druilerig en spelen we op kunstgras, dus de wedstrijd gaat door. Hillegom staat net onder ons in de poule en voetballen kunnen ze zeker, dat belooft een spannende wedstrijd te worden!

Wij trappen af. Een mooie een twee, Sean lobt de bal over zijn man heen, onze spits schiet, de keeper heeft ‘m nog net. Lekker begin van de wedstrijd! We jagen en veroveren de bal weer. Justin geeft een mooie dieptepass, maar weer is de keeper alert. Hillegom nu. Een aanval over de linkerflank. Sam L staat zijn man en lost het voetballend op. Tijmen heeft de bal, hij stoomt op langs de lijn, kaatst, de bal komt voor, weggewerkt. Hillegom countert nu pijlsnel, een mooie scherpe bal, Quint onderschept.

We worden steeds dreigender. Sam M wint knap een duel op het middenveld. Een prachtige aanval over drie schijven, de bal rolt in de kluts. Owen staat precies op de goede plek en tikt binnen. 0-1! Dik verdiend.

Hillegom laat het hoofd niet zakken en gaat steeds meer op de aanval spelen. Martijn is onze rots in de branding achterin. Nog een poging van Hillegom, de bal zeilt over onze keeper. Hun spits heeft een vrije schietkans, oef de bal wordt net voor de lijn weggewerkt. Hillegom blijft druk zetten, hun vleugelspeler komt op links er langs, geeft een strakke voorzet en boef, het is 1-1.

Onze jongens zijn aangeslagen, het spel zakt in. Hillegom wordt steeds feller, alweer een man vrij voor de goal. Sam H stort zich voor de bal en weet maar net de 2-1 te voorkomen. We kunnen wel wat meer pit gebruiken! Tijd voor een wissel. Chahid brengt gelijk diepte in ons spel. Hij rent met bal pijlsnel op de goal af, geeft een gevaarlijke schuiver in de hoek… net mis.

Na rust blijven beide teams aan elkaar gewaagd, het spel golft op en neer. Onze jongens zijn lekker fel en spelen goed over. We krijgen de ene na de andere kans, die bal moet er toch een keer ingaan?

We gaan nu met zijn allen naar voren, want we willen winnen. Maar dat is niet zonder gevaar. Hillegom breekt door, de bal stuitert, hun spits sprint erachteraan. Maar Sam H is in topvorm vandaag. Hij sprint de goal uit en ramt de bal vlak voor de voeten van de aanvaller weg. Die staat beteuterd te kijken…

Ons spel wordt steeds beter, op links, over rechts, door het midden, aan alle kanten spelen we Hillegom voorbij. Maar het blijft nog steeds 1-1. Hillegom countert weer, Sam K zet een goed blok. En dan wij… Max heeft de bal en knokt zich naar de achterlijn. Tijmen’s schoen is net lang genoeg om binnen te tikken, 1-2!

Nog is de wedstrijd niet gespeeld, want Hillegom staat op en vecht voor wat het waard is. Nog tien minuten te spelen, er hangt een tegengoal in de lucht. Maar onze keeper houdt zijn doel schoon. Nu kunnen wij counteren. Een lange bal op Wessel. Het is nog een heel eind naar de goal. De boomlange nummer 16 van Hillegom zit hem op de hielen. Maar Wessel schiet net voordat hij ingehaald wordt. Een mooie schuiver in de verre hoek. Yes 1-3, de wedstrijd is gespeeld.

Nog een paar minuten, het hagelt nu behoorlijk. De scheids kijkt op zijn klokje en besluit dat het mooi geweest is. Gewonnen! Wat een leuke en spannende wedstrijd. Echt teamwerk, jongens!

Ramon van den Dungen